Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 16. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Rendkívüli hatással járt az új magyar napenergia-rekord

Április első felében ismét megdőlt a hazai napenergia-termelési rekord, de talán ennél is érdekesebb, hogy az alacsony hazai fogyasztással párosuló napenergia-dömping hatására Magyarország az elmúlt években példátlanul nagynak számító áramexportot bonyolíthatott le egy rövid időszakban. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Otthonfelújítási támogatással napelem - Ezreket érhet kellemetlen meglepetés

Gyakorlatilag lerövidítette a jelenlegi kedvező szaldóelszámoláshoz való csatlakozás határidejét az április 16-i kormányrendelet azoknak a családoknak, akik otthonfelújítási támogatás igénybevételével telepíttetnek háztartási napelemes rendszert. A módosítás miatt több ezer olyan háztartás eshet el a szaldóelszámolástól, amely az eddig érvényes feltételeket tekintve időben indította el napelemes beruházását. A Manap napelemes iparági szervezet nyílt levélben kéri a határidők hosszabbítását a kormánytól.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Tízszeresére nőtt a naperőművek beépített kapacitása öt év alatt Magyarországon és ez még csak a kezdet

Magyarországon a háztartási méretű és háztartási méret feletti erőművek összesített kapacitása 2015-ről 2020 szeptember végére több mint tízszeresére növekedett, 153 MW-ról 1848 MW-ra - nyilatkozta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a Magyar Hírlapnak. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A világon példátlan szabályokkal lehetetleníti el a szélenergiát Magyarország

A magyarországi szélerőművek kihasználtsága a németországiakét is meghaladja, de a példátlanul szigorú hazai szabályozás miatt ma nem épülhetnek újabb szélerőművek, pedig a jelenlegi 325 MW kapacitás a sokszorosára lenne bővíthető új turbinákkal - mondta el a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HUPCC) Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáján Munkácsy Béla, az ELTE TTK energiaföldrajzi kutatócsoportjának kutatója.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Klímacsúcs: sorra jönnek a nagy bejelentések a világ vezetőitől

Szénfelhasználása csökkentésébe kezd Kína a 2026 és 2030 közötti időszakban az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében - közölte a kínai elnök csütörtökön az amerikai szervezésű virtuális klímacsúcson. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Magasak voltak a februári rezsiszámlák

Az európai földgázszektor februári eseményei a hazai piacot is érintették, az importcsökkenés azonban nem okozott fennakadást, köszönhetően a jelentős tárolói készleteknek. A hideg időjárás miatt februárban magasabb volt földgázfogyasztás.  (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Megugrott a hazai villamosenergia-fogyasztás

Közel 5 százalékot emelkedett februárban a hazai villamosenergia-fogyasztás, elsősorban a tavalyinál hidegebb átlaghőmérséklet következtében.  (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Több ezermilliárdot költhet Magyarország klímavédelemre

Csaknem 950 milliárd forintnyi uniós finanszírozású hazai beruházás járul hozzá száz százalékban a klímavédelmi célok teljesüléséhez az energetika, a körforgásos gazdaság és a vízgazdálkodás területén.   (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Drágább lesz az orosz exportgáz

Idén jóval magasabb lehet az orosz exportgáz átlagára a tavalyinál – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium által ismertetett tanulmányban.  (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Újabb céget vásárol fel az MVM

Az MVM Energetika Zrt. üzletrész adásvételi szerződést írt alá az ÉMÁSZ Zrt.-vel az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 100 százalékos tulajdonának megvásárlása kapcsán – olvasható a cég pénteki közleményében. A tranzakció a szükséges feltételek teljesülése esetén előreláthatólag 2021 második felében zárulhat. A hálózati társaság megvásárlásával az MVM közel másfélmillió ügyfél számára garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Hirdetmény a földgáz referenciaköltségeiről a 2021/22-es fűtési időszakra

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal meghirdeti a 2021/2022-es fűtési időszakra vonatkozó indokolt költség alapjaként – minden földgázt felhasználó távhőtermelő esetében – az elismert referencia földgázárat. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Újabb lépéssel közelebb a szerb-magyar határkeresztező földgázvezetékhez

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatban módosította az FGSZ Földgázszállító Zrt. működési engedélyét annak érdekében, hogy az október 1-jétől kezdődő gázévre lehetővé váljon az épülő új szerb-magyar határkeresztező kapacitások lekötése. A MEKH célja, hogy a határozatban megfogalmazott feltételek mellett a legkedvezőbb árú éves kapacitások legyenek leköthetőek. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A fenntarthatóságról tartanak előadást a MEKH elnökhelyettesei

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két elnökhelyettese, Dr. Tóth Tamás és Dr. Szalóki Szilvia is előadást tart diákoknak a héten zajló Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét keretében.  (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH vizsgálja a szabályozási energiapiac árait

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - tapasztalva a kiegyenlítő energiaárak elmúlt hónapokban történő gyors és nagymértékű emelkedését - a szabályozási energiapiacokon megjelent változások kiváltó okait feltáró elemzést készít.  (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Februárban nőtt a hazai villamosenergia-fogyasztás

Közel 5 százalékot emelkedett februárban a hazai villamosenergia-fogyasztás, elsősorban a tavalyinál hidegebb átlaghőmérséklet következtében. Megdőlt a negyedórás rendszerterhelés rekordja is. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

MEKH: A hideg időjárás miatt magasabb volt a februári földgázfogyasztás

Az európai földgázszektor februári eseményei a hazai piacot is érintették, az importcsökkenés azonban nem okozott fennakadást, köszönhetően a jelentős tárolói készleteknek. A hideg időjárás miatt februárban magasabb volt földgázfogyasztás. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A vizsgált európai fővárosok között márciusban is Budapesten volt a legolcsóbb a lakossági földgáz

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) márciusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata. Az adatok szerint márciusban a földgáz átlagára a vizsgált európai fővárosok közül Budapesten volt a legalacsonyabb, a villamos energia ára pedig az uniós fővárosok között nálunk a legolcsóbb. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...