Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 21. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Putyin végzetes csapást mért az energiaárakra, Európa térdre rogyva küzd

Az Európai Unió közös gázvásárlással és egy esetleges árplafon bevezetésével korlátozhatja a magas energiaárak hatását, ami a koronavírus leküzdése óta kínozza egész Európát. A kiugróan magas energiaárakat tovább tetézte az orosz–ukrán konfliktus, de a folyamatot nem ez indította el. (Forrás: index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Új rekordot döntött áprilisban a hazai naperőművi termelés

A márciusi extrém értékek után áprilisban 80–100 euró/MWh-val alacsonyabb villamosenergia árak alakultak ki a másnapi piacokon; az árak 200–250 euró között ingadoztak a hazai tőzsdén. Az ármérséklődés a gázárak korrekciójának és a magasabb megújuló termelésnek volt köszönhető – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal áprilisi villamosenergia-piaci jelentéséből. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Bejelentették, hogy mennyi gázt tároltat be nálunk Szerbia

A hétvégén megjelent hírrel összhangban ma azt jelentette be Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter a Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel Budapesten közösen tartott sajtótájékoztatón, hogy június végéig 500 millió köbméternyi gázt fog magyarországi földgáztárolókba irányítani Szerbia – tudósított a Reuters. Ez azt jelenti, hogy Szerbia az októberig tervezett 3 milliárd köbméternyi összes betárolt gázmennyiségnek csak egy kis részét küldené hozzánk. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Megszületett az olajembargó! Magyarország tovább veheti az orosz olajat

Megállapodás született az európai uniós tagállamok között az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról, az EU ezzel a lehető legnagyobb nyomást gyakorolja Oroszországra az Ukrajna elleni háborújának befejezése érdekében - jelentette be Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében a soron kívüli, kétnaposra tervezett brüsszeli EU-csúcstalálkozó első munkanapját követően, kedd hajnalban. A találkozó zárónyilatkozata szerint a csővezetéken szállított nyersolajra a tilalom egyelőre nem terjed ki, de a Barátság kőolajvezeték északi szárnyának lezárását az év végéig vállalták az érintett országok. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Naperőművek: fontos változás történt a támogatási szabályokban

Nem egészen 5 hónap után visszaállt a korábbi rend, és mostantól ismét nem térhetnek vissza a kötelező átvételi rendszerbe azok a megújulóenergia-termelők, amelyek az úgynevezett KÁT mérlegkörből való kilépés mellett döntenek - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nem szállít többet gázt Hollandiának a Gazprom

A Gazprom leállította a gázszállítást a holland GasTerra vállalatnak, amely nem hajlandó az energiahordozóért rubelben fizetni - közölte az orosz gázipari vállalat sajtószolgálata. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..