Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 22. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Bréking! Módosítja a rezsicsökkentést a kormány

Egy különleges időpontban kihirdetett kormányhatározat legutolsó pontjában jelent meg egy első ránézésre komoly horderejű kormánydöntés. A visszaélések érdekében a rezsicsökkentési szabályok módosítására készül a kormány. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Tömeges csőd jöhet a rezsicsökkentés megszüntetése miatt

Kizárólag lakossági fogyasztók maradhatnak a rezsicsökkentés rendszerében, ez derült ki egy szombati kormányrendeletből. Az eddig a rezsicsökkentés előnyeit élvező 30-40 ezer mikro és kisvállalkozás emiatt jelentős áremelésre kényszerülhet, de Perlusz László VOSZ-főtitkár szerint így sem biztos, hogy elkerülhető a tömeges csőd. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Megszólalt a rezsicsökkentésről Nagy Márton

Szombat este jelent meg, hogy a kormány a rezsicsökkentés rendszerének módosítására készül. Nagy Márton ezt követően árult el részleteket a tervezett változtatásokról. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Alapjaiban változik meg a magyar üzemanyag-ellátás, innen egyszerűen nincs visszaút

Számtalan piaci pletyka terjed arról, hogyan alakulhat Magyarországon a nyersanyagpiac a továbbiakban. Valójában a várakozásokat folyamatosan igazítani kell a folyamatosan változó piachoz. Az biztos, hogy ellátásbiztonsági szempontokat is figyelembe kell már venni, de eddig kisebb-nagyobb fennakadásokkal megúsztuk a 21. század első energiaválságát. Viszont a következő időszakban lesznek olyan időszakok, amikor a 100 százalékos termékellátás nem lesz garantálható a benzinkutakon. A kialakult helyzet részleteiről és okairól Grád Ottóval, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárával beszélgettünk. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Tartósan 100 dollár fölött maradhat az olajár

Legalábbis ezt jósolják azok a szakértők, akik a CNN gazdasági rovatának nyilatkoztak. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Védhetetlennek tűnik a kettős benzinár Magyarországon az uniós jog alapján

Az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet nagyon meg lenne lepve, ha a minap hatályba lépett kettős magyar benzinár szabályozás védhető lenne az uniós jog alapján, az Európai Bizottság pedig rövidesen elkezdi vizsgálni a kérdést 3 alapelv alapján – tudta meg az Euronews, amely körképe címének azt adta: az uniós jog alapján védhetetlennek tűnik a kettős benzinár. Ebben emlékeztetnek rá, hogy a magyarországi tömegközlekedésben éppen az uniós jogszabályok miatt kellett minden 65 év feletti külföldinek is megadni az ingyenes utazás lehetőségét, illetve Németországban is azért bukott el az ingyenes német, illetve fizetős külföldi autópályahasználati terv, mert uniós jogot sértett. A lapnak a horvát miniszterlenök is nyilatkozott, aki szerint ha az Európai Bíróság elé kerül az ügy, akkor ez védhetetlen lesz. Közben a magyar kormány azt mondja: vannak fontos érveik arra, hogy a szabályozás miért védhető és indokolt. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az OPEC felfüggesztheti Oroszország részvételét az olajkitermelési megállapodásban

The Wall Street Journal értesülése szerint néhány OPEC-tag vizsgálja annak lehetőségét, hogy felfüggeszti Oroszország részvételét az olajkitermelési megállapodásban, mivel a szankciók és az EU-s olajembargó miatt kétséges, hogy Moszkva növelni tudja kitermelését. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

VIZEINK JÖVŐJE A FIATALOK KEZÉBEN VAN

Herceg Olivér és Andócsi Balázs, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium tanulói nyerték meg a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj idei magyarországi döntőjét, akiknek a pályamunkája a talajerózió elleni védekezés és a vízvédelem fejlesztési lehetőségeit mutatta be. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén hatodik alkalommal támogatta a vizes tematikájú verseny megrendezését, ahol dr. Szalóki Szilvia, a MEKH víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettese zsűritagként vett részt. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGOT ÉRINTŐ VESZÉLYHELYZETI SZABÁLYOK TOVÁBBRA IS HATÁLYBAN MARADNAK

 

2022. június 1-jével lejár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet Magyarországon, azonban számos, a veszélyhelyzeti időszak alatt hozott rendeletet meghosszabbít a kormány a 2022. június 1-jén hatályba lépő, az egyes, a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása céljából kihirdetett veszélyhelyzet során kiadott kormányrendeletek hatálybalépéséről és veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 190/2022. (V. 26.) Korm. rendeletben. A veszélyhelyzeti szabályozás végrehajtásával kapcsolatban a Hivatal az alábbi tájékoztatást nyújtja. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..