Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 26. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Évről évre nő a légkondicionáló berendezések villamosenergia-fogyasztása

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a hűtési célú villamosenergia-felhasználás folyamatosan emelkedik, néhány év alatt több mint duplájára nőtt. A légkondicionálókat okosan használva áramot és pénzt takaríthatunk meg, emellett a környezetet is óvjuk. (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Nőtt a hazai megújulóenergia-felhasználás részaránya

Két év csökkenést követően 2019-ben ismét nőtt a megújuló energia részaránya a teljes bruttó végső energiafogyasztáson belül. A villamosenergia-fogyasztás, valamint a közlekedés területén tovább zöldült az energiafelhasználás, míg a fűtésre és hűtésre kevesebb megújuló energiát fordítottunk, mint 2018-ban – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hazai megújulóenergia-felhasználás alakulásáról szóló beszámolójából, amely a 2010–2019-es időszakra vonatkozó adatokat tartalmazza.  (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Új szabályozás a megújuló energia használatának előmozdítására

2021. július 1-jén lép hatályba a 2021. évi LV. törvény, melynek célja a megújuló energiaforrásokból előállított energia használatának előmozdítása. A jogszabály a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) részére új feladat- és hatásköröket állapít meg.  (Forrás: mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Megint emelkednek az olajárak

Az olajárak 2% -kal ugrottak fel csütörtökön, köszönhetően annak, hogy folyamatosan erősödik a kereslet, alacsonyabbak az amerikai készletek és a Reuters riportja szerint az OPEC + a következő hónapokban a kibocsátás növelését tervezi.   (Forrás: nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Nevet változtatott a Tigáz

Nevet változtatott a Tigáz, azt követően, hogy az Opus közvetett tulajdonába került - tette közzé a társaság.

Mától a Tigáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság neve Opus Tigáz Zártkörűen Működő Részvénytársaságra módosul – tette közzé az Opus. A felhasználókkal, rendszerhasználókkal és egyéb partnerekkel megkötött szerződései változatlan tartalommal és feltételekkel maradnak hatályban, az együttműködés keretei 2021. év 07. hónap 01. napját követően sem módosulnak – tette hozzá a közlemény. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Minden összejön az energiapiacokon - Évtizedes csúcsokon a szén és a gáz ára

A szűkös földgázpiaci kínálat és a villamosenergia-fogyasztás növekedése évtizede nem látott magasságba emelte a szén árát, amihez egyebek mellett a Kínát is sújtó csapadékszegény időjárás hatása is hozzájárul. A szénárak emelkedése az olaj, a réz és más árupiaci termékek - a koronavírus-vakcináció nyomában járó fellendülés által hajtott - drágulását is túlszárnyalja. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Tőzsdére is termelhet a háztáji napelem

Az eddigi kettő után már hét magyarországi vállalat működhet az árampiacon aggregátorként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nyilvántartása alapján. Ezek az Agresol Kft., az Eco6way Hungary Kft., az Energo Hungary Kft., az Ewiser Forecast Kft., az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., az MVM Optimum Zrt. és a VPP Energiakereskedő Kft. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...