Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 29. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Amerika az élre állhat

Az Egyesült Államok jövőre újból a világ vezető olajtermelőjévé válhat, miután a hetvenes évek közepén a Szovjetunió vette át az elsőséget.
 
 
 
Berlinben előznék meg az új orosz-ukrán gázválságot
 
Moszkvai és kijevi tisztviselők részvételével tárgyalások kezdődnek Berlinben kedden annak érdekében, hogy minimalizálják az ukrajnai orosz gáztranzit visszaesése miatti vitás kérdéseket. A megbeszéléseket az EU koordinálja a vita elmérgesedését megelőzendő. Noha az egyik fő téma az Északi áramlat 2 gázvezeték lesz, Németország a hírek szerint nem képviselteti magát a tárgyaláson. 
 
 
 
Megugrott az import aránya az áramfelhasználásban
 
Megugrott az import részaránya a magyarországi villamosenergia-felhasználásban az idei első fél évben, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján közzétett adatok szerint elérte a 35,8 százalékot.
 
 
 
Átmeneti árcsökkenés az olajpiacon
 
Csaknem öt százalékkal esett hétfőn a kőolaj ára, amit részben az iráni szankciókkal kapcsolatos engedékenyebb washingtoni állásponttal indokolnak, és azzal, hogy megcsapolhatják a stratégiai készleteket.
 
 
 
Több ipari akkumulátorra lenne szükség
 
Hiába lehetne az áramtárolás megoldásával számos – a kínálatingadozás kiegyensúlyozásához szükséges – beruházást megspórolni, késik a terület részletes szabályozása.
 
 
 
Felkeltette a kormány figyelmét az izraeli földgáz
 
Kiemelt jelentősége lesz a magyar-izraeli kétoldalú gazdasági együttműködésnek Magyarország energiabiztonsága szempontjából is, ugyanis a közép-európai energiaellátás szempontjából új tényként és új realitásként fog megjelenni az izraeli partok mentén felfedezett 800 milliárd köbméternyi gázvagyont tartalmazó mező, amelyből az energiahordozó szállításának egyik útvonala Közép-Európába fog vezetni, így 2024-2025-től realitásként lehet számolni az energiaellátásunk biztonsága szempontjából az izraeli gázzal is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.