Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 29. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Még több földgáz érkezhet Magyarországra a jövőben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) döntött arról a fejlesztési javaslatról, amelynek célja, hogy a Szerbiából Magyarországra irányuló földgázszállítás kapacitását növelje. A döntés a rendszerszintű optimalizáció részeként elősegíti a meglévő infrastrukturális eszközök hatékonyabb kihasználását, emellett növeli a hazai ellátásbiztonságot. (Forrás:Portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Belgrádban és Budapesten a legolcsóbb az áram

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be.A vizsgált európai fővárosok közül továbbra is Budapesten a legalacsonyabb a földgáz lakossági ára – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) június nemzetközi árösszehasonlító elemzéséből. Az adatok szerint a villamos energia lakossági ára is nálunk a legolcsóbb az uniós fővárosok között. (forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Jönnek a kötelező energetika almérők a vállalkozásoknál

Az nem újdonság, hogy az energiahatékonysági törvény – egyéb kötelezettségek mellett – a vállalatok számára négyévente energetikai auditálás elvégzését írja elő, azonban az idei évtől még szigorúbb előírásoknak kell megfelelni: a 100 kW teljesítmény feletti fogyasztókat mérni kell, vagyis külön almérővel kell ellátni. Sőt, 2022 -től már az 50 kW-os fogyasztók is ebbe a kategóriába kerülnek. Bár a rendelet beruházásra kényszeríti azon audit alá eső vállalkozásokat, amelyek ezekkel eddig nem rendelkeztek, a befektetés többszörösen megtérülhet, hiszen a mérők elhelyezésével jelentős energiamegtakarítás érhető el. A Siemens szakértőjét kérdeztük. (Forrás:Portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Fel kell készülnünk a magas energiaárak időszakára

Az utóbbi időben egyre több beszélgetésben kerül szóba, hogy mi történik az árampiacon, mitől robbantak fel az árak, milyen folyamatok húzódnak meg a megállíthatatlannak látszó áremelkedés mögött, és ez milyen hatással lesz a hazai fogyasztókra. Valóban, ha ránézünk a tőzsdei árakra, sokkoló adatnak tűnik, hogy az idei első félév villamos energia spot piaci havi átlagárai 76 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának árait. De ha ugyanezt az összehasonlítást 2019-re is elvégezzük, úgy már „csupán” 21 százalék az euróban kifejezett árak emelkedése. Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy tavaly – a koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt – az árak erőteljesen csökkentek, így a mostani emelkedés inkább a korábbi, már 2018-tól folyamatosan emelkedő ártrendhez való visszatérés. De milyen tényezők okozzák ezt a növekedést, és vajon hazai vagy összeurópai problémával állunk-e szemben? (Forrás:g7.hu)

Tovább a teljes cikkre...