Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 478 Mrd Ft
Projektek száma: 8900 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11000 GWh
Földgáz energia: 2270 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 38. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Sosem látott szinten a világ olajtermelése

Új történelmi rekordot ért el a globális olajtermelés augusztusban. A világ olajkitermelése elérte a napi 100 millió hordós szintet, annak ellenére, hogy Irán és Venezuela hozzájárulása csökkent.

Tovább a teljes cikkre...

 

Orbán és Putyin megállapodott a 2020-as gázszállításról

Megállapodott a Magyarországra irányuló 2020-as orosz gázszállításokról Orbán Viktor magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök - derült ki a két fél tárgyalása után tartott sajtótájékoztatón. Az orosz elnök az egyeztetést követően elmondta, a Török Áramlat egyik ága Magyarországon keresztül haladhat. A Paksi Atomerőmű bővítéséről a magyar kormányfő úgy fogalmazott, igyekeznek tartani a határidőket, de ezt másodlagosnak tartja ahhoz képest, hogy az ügyet sikerre vigyék. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Teljesen szakít a szénnel a világ egyik legnagyobb szénerőmű-építője

Többé nem épít széntüzelésű erőműveket a japán Marubeni óriásvállalat, 2030-ig pedig minden, szénnel kapcsolatos eszközétől meg kíván szabadulni - számolt be a Nikkei. Ehelyett a szigetország ötödik legnagyobb konglomerátuma a megújuló energiaforrások felé fordul.

Tovább a teljes cikkre...

 

Nap- és szélenergia helyett inkább a szénben és atomban hisz Kelet-Európa

A tiszta megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság növelése helyett inkább a hatalmas hagyományos, szenes és nukleáris energiaprojekteket támogatják a visegrádi országok döntéshozói. Olykor szándékosan blokkolják a megújuló energiaforrások terjedését - írja Ámon Ada, a berlini E3G környezetvédelmi szervezet főmunkatársa. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Nagy eredményt érhet el az OMV

Az osztrák OMV olajipari konszern új-zélandi és délkelet-ázsiai akvizícióinak köszönhetően az eredetileg tervezett 2020 helyett akár már az idén is elérheti a napi 500 ezer hordós olaj-egyenérték szénhidrogén-termelést – közölte Johann Pleininger, a konszern kitermelési üzletágának az igazgatója szerdán este egy újságírókkal folytatott beszélgetésen

Tovább a teljes cikkre...

 

Dollár helyett euróban kérné az olaj árát az orosz óriás

Igyekszik rávenni vevőit a dollár helyett euróban történő fizetésre az orosz Szurgutnyeftyegaz, egyfajta biztosítékként arra az esetre, amennyiben az Egyesült Államok szigorítaná az orosz energiaágazatot sújtó szankciókat. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Trump finoman megzsarolta az olajkartellt

Ismét az olaj árának csökkentésére sürgette a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke finoman megzsarolta az olajkartell legfontosabb tagjainak számító közel-keleti országokat, miután katonai támogatásuk ügyét az olajárak alakulásához kötötte. 

Tovább a teljes cikkre...