Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 42. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Az energiatörvény módosításával a NER-hez közeli gázkereskedők veszteségeit is kompenzálhatják

Az energiatörvény módosításáról döntött a kormány gazdasági kabinetje, a részletek még nem ismertek. Szakipari körökben úgy tudják, hogy a nem lakossági áramfogyasztók „adóját” emelnék, amely a távhő rezsicsökkentést védi. Végül a NER nagy gázkereskedői veszteségeit tompíthatja. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Az AdBlue-hiány miatt minden drágulhat

Európában fogytán vannak az AdBlue-készletek, az adalék gyártását jóformán leállították. Enélkül a modern dízelautók nem működnek, ugyanis csak ezzel tudják teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat, a kocsik hackelése pedig törvénybe ütközik. Mivel az áruszállítás dízel-alapú, ha az AdBlue drágul, minden drágul. (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Bezuhant a földgáz ára Amerikában

Az amerikai gáztározókban az eddig vártnál gyorsabban emelkedik a betárolási szint, miután visszaesett a gázfogyasztás – írja a Napi.hu a Wall Street Journalra hivatkozva. Úgy tudni, a WSJ-t is meglepte, hogy az október eleji 13 éves történelmi csúcshoz képest több mint 19 százalékot zuhant a földgáz ára. Az árzuhanás oka az elemző szerint a szokásosnál enyhébb, melegebb ősz lehet. (Forrás:24.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: belenyúl a távhő rendszerbe a kormány

„Fontos ügyeket tárgyaltunk a ma délutáni Gazdasági Kabinet ülésen. … Az energiaszektorban végbement változások miatt elfogadtunk egy energetikai törvényeket módosító csomagot. Ezek is hamarosan parlament elé kerülnek” – utalt rá csütörtök délutáni Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter. Információink szerint az energetikai csomag a távhőkasszával kapcsolatos módosítást takarja, ami azért vált szükségessé, mert az elszálló világpiaci gázárak, illetve a lakosság felé fix, rezsicsökkentett árak különbsége hatalmas nyomás alá helyezte a távhő szektort, így az ágazat kompenzálására szolgáló kasszát jócskán, nagyjából a duplájára meg kell emelni. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...