Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 46. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Bőven van még gáz a magyar tárolókban, bár most 3 éves mélyponton járunk

A magyarországi földalatti gáztárolókban összesen 4,565 milliárd köbméter földgáz van, ami 72,11 százalékos töltöttséget jelent – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb, november 15-ei állapotot tükröző adatairól szóló közleményéből. Érdemes hozzátenni, hogy a tárolókban most 2018 hasonló időszaka óta a legalacsonyabb a készletszint, de még ezzel együtt is magas volumenről beszélhetünk, ha az elmúlt 10 évet összességében vizsgáljuk. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH JÓVÁHAGYTA A SZOLIDARITÁS ALAPÚ FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁS LEHETŐSÉGÉT AUSZTRIA FELÉ

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az Európai Bizottság felhívásának megfelelően elvégezte a magyar-osztrák összekötő vezeték kétirányúsítására vonatkozó korábbi mentesség felülvizsgálatát, és az osztrák hatósággal koordinált döntésében jóváhagyta a két érintett szállítási rendszerüzemeltető projektjavaslatát, amely szolidaritási mechanizmus alapján biztosít lehetőséget földgázkiszállításra Ausztria irányába. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: elszabadult a gázár, miután felfüggesztették az Északi Áramlat 2 német engedélyezését

A német energiaszabályozó hatóság kedden azt közölte, hogy felfüggesztette az Északi Áramlat 2 gázvezeték tanúsítási folyamatát arra hivatkozva, hogy az üzemeltető cégnek a német jogszabályokkal összhangban lévő jogi keretet kell biztosítania. A hírre az egyébként is 5% körüli pluszban álló decemberi határidős gázár a holland TTF gáztőzsdén szárnyalásba kapcsolt, és kedd estig ez a szárnyalás 16%-os pluszig meg sem állt.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

SZEPTEMBERBEN CSÚCSOT DÖNTÖTT A VILLAMOS ENERGIA ÁRA

Szeptemberben a villamos energia másnapi piac árai historikus magasságokba emelkedtek – olvasható a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) szeptemberi villamos energia piacmonitoring riportjában. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

4,565 MILLIÁRD KÖBMÉTER FÖLDGÁZ VAN A TÁROLÓKBAN

A magyarországi földalatti gáztárolókban 4,565 milliárd köbméter földgáz van, ami 72,11 százalékos töltöttséget jelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfrissebb, november 15-ei állapotot tükröző adatai szerint.  (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Szépen rárakódik majd az infálcióra a dráguló energia

Egy biztos: idővel mindenki megérzi az energiaárrobbanást. Aki csak teheti, hatóság áras körbe menekül, de ezzel csak az állam terhei nőnek. Azok a gazdasági szereplők, akik nem ugorhatnak be a rezsiernyő alá, abban reménykedhetnek, hogy valahogy kihúzzák korábbi nyereségtartalékukból a drága időszakot. Még az sem kizárt, hogy közülük is lesz, akinek segít majd az állam. A többség arra számít, hogy mindenképp magasabb árszinten stabilizálódnak az energiaárak, amit végül kénytelenek lesznek beépíteni termékeik árába. Ez pedig megint hozzáadódik az inflációhoz. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Egyhavi csúcsot döntött, 1100 dollár fölött a földgáz európai ára

Jelentősen, egyhavi csúcsra emelkedett a földgáz tőzsdei ára Európában, miután felfüggesztették az Északi Áramlat-2 gázvezeték üzembe helyezési eljárását kedden Németországban. Az áremelkedésben az az aggodalom is közrejátszik, hogy az orosz Gazprom nem szállít elegendő fűtőanyagot  télen. (Forrás: index.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

A MEKH JÓVÁHAGYTA AZ MVM PARTNER ENERGIAKERESKEDELMI ZRT. AUKCIÓS SZABÁLYZATÁT

A MKEH jelentős piaci erővel rendelkező engedélyesként azonosította az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt, és számára nyilvános és átlátható módon történő értékesítési kötelezettséget írt elő.  (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...