Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Ismét belenyúlnak a gáztörvénybe

Egy kormánypárti képviselői önálló indítvány módosítaná a földgázellátásról szóló törvényt, kimondva, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátásról szóló törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek. 

A Mengyi Roland (Fidesz) által hétfőn benyújtott indítvány kiegészítené a földgázellátásról szóló törvényt azzal, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható, ahhoz nem szükséges földgáz-kereskedelmi engedély vagy korlátozott földgáz-kereskedelmi engedély.
A javaslat biztosítja ugyanakkor, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal e tevékenységet is ellenőrizni tudja, e földgáztárolókban a földgáz tulajdonjogának átruházásáról és a közvámraktári földgázkészlet-változásokról ugyanis a tárolói engedélyes köteles a hivatalt haladéktalanul tájékoztatni. A törvény elfogadása esetén a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Tekintettel arra, hogy a javaslat a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóra vonatkozik, és a kormányerő szokásos gyors jogalkotását célzó módszerét alkalmazza, így vélhetően köze lehet ahhoz a múlt heti hírhez, ami szerint a Gazprom mintegy félmilliárd köbméter földgázt helyezne el Magyarországon még a tél előtt. Az erről szóló részletes írásunkat az alábbi linken keresztül olvashatják el.