Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Október 1-től idén is változnak a földgáz energia rendszerhasználati díjtételek

Június 2-án jelent meg a Magyar Közlöny 2020. évi 130. számában az új, földgáz energia szállítási és tárolási díjtételeket tartalmazó 5/2020. (VI. 2.) MEKH rendelet. A rendelet alapján 2020.10.01-i hatállyal kerülnek alkalmazásra az újonnan megállapított díjtételek. Az új rendelet az egyes hálózati elosztói területek illetve az egyes teljesítmény kategóriák mentén vegyesen tartalmaz csökkenést illetve növekedést is jelentő változásokat. Mind a szállítási, mind a tárolási és az elosztási díjak módosításra kerülnek a nemrég megjelent rendelet alapján.

A földgáz energia szállítási díjak tekintetében az átadó kilépési pontokon fizetendő díjak mérsékelten emelkedtek. A határkeresztező pontokon, a hazai termelési betáplálási pontokon, illetve a tárolói belépési pontokon érvényesíthető díjtételek ugyanakkor hasonló mértékben csökkentek. A tárolási díjak (betárolás és kitárolás) egyaránt vegyesen változtak.

 

A 2020. október 1-től hatályos földgáz energia szállítási és tárolási díjtételek

 

Az elosztói hatósági díjtételek változásai szintén vegyes képet mutatnak, azaz mind területenként, mind kategóriánként eltérő mértékű díjcsökkenések és növekedések is megfigyelhetők. 

 

 

A 2020. október 1-től hatályos földgáz energia elosztási díjtételek

Fontos tudni, hogy – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – a most megjelent rendelet alapján a földgáz energia kereskedők jogosultak a 2020/2021. gázévre vonatkozóan már korábban megkötött szerződésekben rögzített rendszerhasználati díj árparamétereket felülvizsgálni és a változásokkal összhangban módosítani.