Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Október 1-től megint változnak a földgáz energia rendszerhasználati díjtételek

Szeptember 15-én jelent meg a Magyar Közlöny 2014. évi 126. számában az új, földgáz energia elosztási díjtételeket tartalmazó 8/2014. (IX. 15.) MEKH rendelet. A rendelet alapján 2014.10.01-i hatállyal kerülnek alkalmazásra az újonnan megállapított díjtételek. Az új rendelet többnyire emelkedéseket tartalmaz, ugyanakkor bizonyos díjtételek minimálisan csökkentek.

A szeptember 15-én megjelent MEKH rendelet egyaránt tartalmaz növekedést és csökkentést is a földgáz energia elosztási rendszerhasználati díjtételek tekintetében. Csökkenés csak a MAGÁZ elosztási területen figyelhető meg, ugyanakkor ott is minimális mértékben. A többi elosztási területen (DDGÁZ, KÖGÁZ, EGÁZ-DÉGÁZ, FŐGÁZ, TIGÁZ) az egyes díjtételek vagy emelkedtek, vagy nem változtak. Az emelkedést tekintve 0,05-18,50 százalékos nagyságrend közé esnek a változások. A szállítási díjak a jelenlegi rendelet alapján nem változtak. A tárolási díjak változásáról a most megjelent rendelet nem tartalmaz információt.

Október 1-től megint változnak a földgáz energia rendszerhasználati díjtételek

A 2014. október 1-től hatályos szabadpiaci földgáz energia elosztási díjtételek az egyes területileg illetékes hálózati engedélyesek területén

Megjegyezzük, hogy – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – a most megjelent rendelet alapján a földgáz energia kereskedők jogosultak a 2014/2015. gázévre vonatkozóan már korábban megkötött szerződésekben rögzített RHD paramétereket felülvizsgálni és a változásokkal összhangban módosítani, a továbbiakban a megfelelő díjelemeket ezeknek megfelelően számlázni.