Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Óriási zuhanás a tőzsdéken

Az elmúlt napokban lezajlott zuhanás az energiatőzsdéken remek lehetőséget nyújt az elkövetkezendő időszakok energia beszerzési pozícióinak zárásához. A - földgáz árára is hatással lévő - nyersolaj jegyzésárak és a villamos energia termékek határidős jegyzésárai több éves mélyponton vannak az elmúlt napokban.

A HUPX (budapesti energiatőzsde) 2016. és 2017. évi zsinór termék (baseload) határidős jegyzésárai napok óta a 40 EUR/MWh szint körül mozognak. Ilyen alacsony szinten utoljára tavasz végén – nyár elején jártak az árak, ennek köszönhetően az elmúlt 3 hónapban több mint kétszer annyi villamos energia beszerzési tender zajlott le a Sourcing Hungary Kft. szervezésében, mint az elmúlt évek hasonló időszakaiban. A villamos energia tőzsdei hatásai miatt az egyik, ha nem a legfontosabb szempont az időzítés, így az alacsony jegyzésárak kihasználásával jelentős költségek védhetőek ki az esetleges későbbi áremelkedések esetén. Javasoljuk az KÁT tartalom nélküli, EUR/MWh konstrukcióban való szerződéskötést, így a versenyeztetett árakba nem kerülnek olyan kockázati felárak, melyek ezeket jelentősen növelnék.

Óriási zuhanás a tőzsdéken

Az északi tengeren bányászott BRENT kőolaj határidős jegyzése a hordónkénti 43 dollár alatt is járt az elmúlt napokban, mely további jelentős csökkenést jelent az eddigi mélyponthoz képest is. Az alacsony olajárak esetén a földgáz molekuladíja is alacsony szinten mozoghat a különböző képletes beszerzési források miatt, ezért érdemes lehet akár az alacsony szinten befixált árakon szerződést kötni az elkövetkezendő ellátási időszakokra, kihasználva az jó időzítés adta kedvező helyzetet mindkét energiahordozó esetében.

Óriási zuhanás a tőzsdéken