Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

110 millió forint feletti megtakarítás a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat által gesztorált önkormányzati csoport villamos energia beszerzésén

2015. június hónapban jelentős sikerrel zárult az Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által vezetett, 19 tagot számláló, önkormányzati csoport 2016. évre szóló villamos energia beszerzése. A közbeszerzési eljárást lefolytató Sourcing Hungary Kft. által szervezett csoport aktuális áron kalkulálva 382,4 millió forintos beszerzési értéket képviselt. 

110 millió forint feletti megtakarítás a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat által gesztorált önkormányzati csoport villamos energia beszerzésén

2015. június hónapban jelentős sikerrel zárult az Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által vezetett, 19 tagot számláló, önkormányzati csoport 2016. évre szóló villamos energia beszerzése. A közbeszerzési eljárást lefolytató Sourcing Hungary Kft. által szervezett csoport aktuális áron kalkulálva 382,4 millió forintos beszerzési értéket képviselt. Az elektronikus árlejtéssel támogatott közbeszerzési eljárás eredményeként több, mint 110,58 millió forintos megtakarítást sikerült elérni, amely 28,91%-os megtakarítást jelent a csoporthoz csatlakozott 19 önkormányzat számára. Ez a korábbiakhoz képest fajlagosan általános felhasználású villamos energia vonatkozásában 6,69 Ft/kWh, közvilágítási célú villamos energia esetén 3,43 Ft/kWh árcsökkenést jelent.

Tények, eredmények

 • Versenyeztetett mennyiség:
  • Általános felhasználású villamos energia: 12.461.999 kWh
  • Közvilágítás:7.898.637 kWh
 • Versenyeztetett időszak: 12 hónap
 • Beszerzési érték a nyertes áron kalkulálva: 271.817.396 Ft
 • Elért megtakarítás az aktuális árhoz képest: 110.586.570 Ft (28,91%)
 • Fajlagos megtakarítás:
  • Általános felhasználású villamos energia: 6,69 Ft/kWh
  • Közvilágítás: 3,43 Ft/kWh
 • Önkormányzatok száma: 19 db
 • Fogyasztási helyek száma: 935 db és 155 db
 • Pályázók száma:
  • Általános felhasználású villamos energia: 3 villamos energia kereskedő
  • Közvilágítás: 3 villamos energia kereskedő
 • Ajánlatok száma
  • Általános felhasználású villamos energia: 3 + 1 db
  • Közvilágítás: 3 + 11 db
 • Pénznem: HUF
Szervező - Sourcing Hungary Kft.
A Sourcing Hungary Kft. beszerzésekre szakosodott független beszerzési szakértő szervezet, amely a piacon elérhető módszerek, technikák, eszközök és piaci információk birtokában partnerei számára megtakarításokat ér el, továbbá a közép- és nagyvállalatok számára támogatást biztosít a beszerzési folyamatok racionalizálásában, automatizálásában és a költségek optimalizálásában. A cég az elmúlt öt évben több, mint 3500 vállalat és intézmény megbízásából közel 5500 beszerzési projekt esetében bonyolított le ajánlatkéréseket és tendereket különböző beszerzési szegmensekben mintegy 301 milliárd forintos beszerzési értékben. Energia beszerzés témakörében 6200 GWh villamos energia és 1400 millió m3 földgáz mennyiség került pályáztatásra. A társaság által szervezett Magyar Energia Beszerzési Közösség keretében a csoportos energia beszerzések előnyeit élvezhetik a csatlakozók, fogyasztók.

Elektronikus árlejtés – A siker záloga a versenyeztetésben (villamos energia)

A Sourcing Hungary Kft. gyakorlatának megfelelően az elektronikus árlejtés is helyet kapott az eljárásban, ezzel biztosítva a legjobb eredményt. Az árlejtést megelőzően a kereskedők megkapták a bejelentkezéshez szükséges felhasználói jogosultságokat és oktatást, amelynek keretében egy próba aukción vettek részt. A felkészülést követően az előre meghatározott időpontban az elektronikus aukció ½ órás időtartamra lett kiírva automatikus meghosszabbítási lehetőséggel (amennyiben a vége előtt 5 perccel érkezik licit, az aukció automatikusan meghosszabbodik). A valós idejű ajánlatkérés során az általános felhasználású villamos energia tekintetében a 3 pályázó 4 ajánlatot tett, így a tender 30 perc alatt zárult le. A közvilágítási célú energia tekintetében a 3 pályázó 14 ajánlatának köszönhetően az árlejtés 31 percig tartott.

A villamos energia beszerzésére irányuló eljárásban a nyertes ajánlatot az általános felhasználású villamos energia vonatkozásában, valamint a közvilágítási célú villamos energia esetében egyaránt az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. tette.

Az éles verseny eredményeképpen az aktuális árhoz képest 28,91 %-os megtakarítás realizálódott a beszerzésben, ami az Önkormányzati csoport számára 110 millió forint feletti megtakarítást jelent.

Általános felhasználású villamos energia elektronikus árlejtés:

Általános felhasználású villamos energia elektronikus árlejtés

 

Forrás: eeeBid Kft.

 

Közvilágítási célú villamos energia elektronikus árlejtés:

Közvilágítási célú villamos energia elektronikus árlejtés:

 

Forrás: eeeBid Kft.