Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

14 új energiahatékonysági intézkedést is elfogad az új EKR-katalógus

14 új energiahatékonysági intézkedést is elfogad az új

EKR-katalógus

 

Frissítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az EKR-katalógust, amelynek nyomán 14 új energiahatékonysági intézkedés típus került bevezetésre, és szélesedett egyes intézkedéstípusok alkalmazási köre is – közölte a MEKH.

Az energiahatékonyságról szóló törvény felhatalmazása alapján a MEKH elnöke rendeletben teszi közzé az egyes energiahatékonyság-javító intézkedésekből származó energiamegtakarítás mértékét meghatározó jegyzéket. Az EKR-katalógus olyan egyszerűsített módon elszámolható intézkedés-típusokat sorol fel, amelyekkel végsőenergia-megtakarítás érhető el.

Az egyes intézkedések adatlapjai többek között tartalmazzák az intézkedés leírását; a kiindulási állapot és az intézkedést követő állapot rögzítésének módját, tartalmát; az elszámolható élettartamot és az avulás mértékét; a teljesítménytényezők leírását és azok kiszámításának elveit, az éves megtakarítás számítási képletét, valamint egyéb fontos, az elszámolást támogató információkat.

Az első EKR-katalógus 2021 szeptemberében jelent meg, melynek felülvizsgálata már 2021 negyedik negyedévében megkezdődött a Magyar Mérnöki Kamara bevonásával. A közös munka eredményeként érdemes kiemelni azt az újdonságot, hogy a katalógus egyes meglévő intézkedései már az irodaépületek és az oktatási épületek esetében is alkalmazhatók.

Tovább...

Portfolio

2022. november 10. 21:05