Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 14. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Beszakadt Magyarország orosz gázimportja az ötszörös piaci ár mellett

Az orosz elnök kijelentésével ellentétben Magyarország gyakorlatilag a tőzsdei piaci áron kapja a gázt az új orosz szerződés keretében, ami ősz óta öt-hatszorosa a rezsicsökkentéssel védett itthoni lakossági árnak, és emellett ősz óta beszakadt az orosz gázimport, a gáztárolók pedig többéves mélypontra estek az intenzív kitárolás miatt – rajzolódik ki a Népszava cikkéből. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Energetikai válságban Európa: orosz gáz nélkül nem fog menni

Európában gyorsított tempóban épülnek a megújuló energiás kapacitások, hogy a fosszilis tüzelőanyagokat minél előbb tiszta energia termelésére lehessen cserélni. Azonban Oroszország Ukrajna elleni inváziója rávilágított, hogy a megújulók az orosz gáz kiváltására egyelőre önmagukban nem lesznek alkalmasak. Így Európa a környezetszennyező fosszilis tüzelőanyagokra szorulhat az energiaválság megoldása érdekében. Az Európai Unió az orosz gázt LNG-importtal, szénnel és fűtőolajjal helyettesítené, mindössze a gáz kisebb részének pótlását tudná szél- és napenergiával megoldani, de még így sem kerülhető el teljesen az orosz gázimport, ami csökkenés esetén is legalább az eddigi mennyiség harmadát fogja kitenni. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Szabad az E.ON-vásár, 2,5 millió ügyfél érintett

Nem tisztességtelen, hanem stratégiai jelentőségő az áramszolgáltató megvétele. (Forrás:24.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nagyot nőtt a megújuló energia Magyarországon januárban

Jelentősen nőtt a megújuló forrásból termelt villamos energia mennyisége januárban az előző évhez képest – derül ki a MEKH közleményéből. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Lehet-e morális kérdés az orosz gázembargó?

Az EU és szövetségesei villámgyors szankciókat léptettek életbe Oroszország ellen, miután az február 24-én megtámadta Ukrajnát. Ezután még három uniós szankciós csomag lépett életbe, egyre fokozva a nyomást Putyinon. A közös vonás ezekben az intézkedésekben, hogy eddig még nem sikerült az orosz erőket meghátrálásra kényszeríteni, illetve hogy az orosz energiahordozók (gáz, olaj és szén) kimaradtak a szankciók alól. Ez most talán változni fog, miután április 5-én a bejelentették az ötödik szankciós csomagot, ami már az orosz szénre is kiterjed, és Ursula von der Leyen bizottsági elnök arra is utalt, hogy akár az olaj és a gáz is terítékre kerülhetnek. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Sokan ellenzik az orosz földgáz tilalmát Németországban

Egy nagy német kereskedelmi csoport szerint sok kis- és középvállalkozás a robbanásszerűen emelkedő energiaárak miatt pénzügyi válságban van - és emiatt ellenzi az orosz földgáz importjának betiltását. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..