Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 31. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

Minden, amit eddig nem tudott az új rezsiszabályokról

Kisfeszültségen vételező, egyetemes szolgáltatás, fogyasztási jelleggörbe, HUPX, végső menedékes jogintézmény és társaik – az új rezsikorszakkal ráadásul most új energetikai szakkifejezésekkel is birkózhatunk. Az Index most abban segít, hogy egyszerűbben is megértsük az új rezsiszabályokat, azt, hogy egyszeri fogyasztóként mi vonatkozik ránk a rendelet, a kormányzati nyilatkozatok, illetve az energiacégek tájékoztatói alapján. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Minél több tűzifával készülne a kormány a télre, már a védett erdők sem tabuk

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábban már többször is jelezte, módosítani fognak a tűzifát érintő szabályzásokon. A csütörtöki kormányrendeletben ezt meg is tették és a már korábban bejelentett exporttilalmon túl bővítik a fakitermelés szabályzását. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Európa nyáron lekapcsolja a villanyt, hogy télen ne fagyjunk meg

Európa már nyáron energiatakarékossági intézkedéseket alkalmaz, hogy elviselhetőbb legyen a tél. A műemlékek díszkivilágítását lekapcsolták, a légkondicionálók korlátozásokkal üzemelnek. Az Európai Unió már megkezdte a felkészülést az Oroszországtól érkező gáz hosszabb, esetleg teljes leállítására, amely bármikor bekövetkezhet − figyelmeztetett a tagállamok által alig több mint egy hete elfogadott dokumentum, amely 15 százalékos gázmegtakarítást szorgalmaz. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Működik az olcsó orosz olaj - Itt a félbilliós eredmény a Molnál

484 milliárd forint, ekkora eredményt szállított a Mol egy negyedév alatt, ez duplája az egy évvel korábbinak, és közel háromszorosa annak, amit a cég (szó szerint) békeidőben tud. Hogy mi kellett a bődületes új rekordhoz? Elsősorban az, hogy a Mol még mindig hozzájut az olcsó orosz olajhoz, miközben a világpiaci olaj- és gázár elszállt, a cég pedig termékei nagy részét magas áron tudja értékesíteni, emiatt korábban soha nem látott szintre tágultak ki az árrések. Még úgy is nagyon jól megy a Molnak, hogy a szabályozott kis- és nagykereskedelmi árak és az extraprofit adó negatívan hat. Az első félév erős számait látva a menedzsment optimistább lett, a korábbinál magasabb eredménnyel és pénzárammal számolnak. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

50 százalék felett a magyar gáztárolók töltöttsége

Az augusztus 1-jei adatok szerint az öt magyarországi gáztárolóba 3,25 milliárd köbméter földgázt tároltak be, ami az összkapacitást tekintve 51,34 százalékos töltöttséget jelent.  (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..