Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Napenergia: új rekord van születőben

Amerika legnagyobb napelemparkjának építésébe vágott bele az Enel Green Power Mexikóban. Folyamatban lévő fejlesztései elkészülése után a társaság névleg a Paksi Atomerőműével megegyező megújuló energiaforrás alapú villamos energia termelő kapacitással fog rendelkezni a közép-amerikai országban.

Az olasz társaság mexikói leányvállalata két projekt keretében összesen 754 megawatt névleges kapacitást épít ki, amelyek a Villanueva napelempark név alatt az amerikai kontinens és az Enel legnagyobb ilyen jellegű projektjei lesznek.

A 427 és 327 megawattos két egység a terv szerint 2018 második felében kezdi meg a termelést, és a várakozások szerint évente összesen mintegy 1700 gigawattóra villamos energiát állíthat elő. A beruházással évente mintegy 780 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását lehet kiváltani a fejlesztő szerint, amely első körben 650 millió dollárt fektet a projektekbe.

Az Enel a Mexikó történetében első megújuló energia tenderen nyerte el a fejlesztési jogot 2016 márciusában. A szerződések értelmében a társaságnak 15 éves periódusra kell biztosítania a tisztaenergia-ellátást. A fentiek mellett az aukción egy harmadik projekt fejlesztési jogát is elnyerte az Enel: A 238 megawattos Don José építése szintén elkeezdődött, amely évente 539 gigawattóra áramot állít majd elő, mintegy 245 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásától mentesítve az energiagazdaságot.

Az Enel korábban befejezett fejlesztéseinek köszönhetően már jelenleg is 728 megawatt megújuló energiaforrás alapú áramtermelő kapacitást működtet Mexikóban, amelyből 675 megawatt a szélenergiára és 53 megawatt pedig a vízenergiára épül. A most bejelentett három napenergia projekt mellett a vállalat több, összesen 293 megawatt kapacitást képviselő szélenergia projektet is futtat. Minden folyamatban lévő fejlesztést is figyelembe véve az Enel teljes mexikói megújulóenergia-kapacitása hamarosan meghaladja majd a 2000 megawattot. Ez nagyjából megegyezik a Paksi Atomerőmű jelenlegi kapacitásával, ám mivel az időjárástól nagyban függő megújuló energiaforrásokról van szó, az atomerőműnél lényegesen kisebb mennyiségű villamos energia termelése várható tőle.