Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 460 Mrd Ft
Projektek száma: 8800 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9900 GWh
Földgáz energia: 2250 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az árszabályozás nem torzítja a piacot – véli az államtitkár

A szabályozott lakossági áramár nem torzítja a piacot, mert az egyetemes szolgáltatásban részt vevők átmehetnek a versenypiacra – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornának. Kifejtette: a verseny akkor lenne kizárva, ha a piacra jutás szabályai nehezítenék új szereplők megjelenését, ilyen irányú észrevételt azonban még a Bizottság sem tett. Hozzáfűzte, van olyan piaci szereplő Magyarországon is, amelyik versenypiaci körülmények között szolgáltatja az áramot a fogyasztók számára.

Az államtitkár kitért arra is, vannak országok, amelyek már kötelezettséget vállaltak arra, hogy kivezetik a hatósági árszabályozást. Magyarország szerencsésebb helyzetben volt, korábban az IMF nem kényszeríthette arra, hogy ilyen vállalásokat tegyen, a Bizottság azonban úgy döntött, hogy ki kell vezetni, mert piactorzító tényező – mondta.

Felhívta a figyelmet: a villamosáram területén a szabályozott árak megszüntetése más következményekkel jár Nyugat- és Kelet-Európában, ugyanis utóbbiban jóval alacsonyabbak a jövedelmek, ezért az energiáért fizetendő ár jobban megterhelné az itteni jövedelmeket. Hozzátette, 2010 és 2015 között maga az unió is bemutatta hatástanulmányában, hogy ahol piaci áron vették meg az áramot a fogyasztók, mindenhol növekedett az energia ára, ahol viszont szabályozott ár volt, ott mindenhol csökkent.

Hangsúlyozta, a szabályozott ár semmilyen zavart nem okozott az üzemeltetésben, a piaci szegmensben dolgozó kereskedők számára, az áramot importálók megtalálták a számításukat az úgynevezett szabadpiacon.