Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az energia hivatal felfüggesztette az Emfesz gázkereskedelmi engedélyét

A Magyar Energia Hivatal (MEH) a január 5-én kelt határozatában felfüggesztette az Emfesz (Első Magyar Földgáz-és Energiakereskedelmi és Szolgáltató) Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdődően 90 napra - közölte a MEH.

A közlemény rögzíti, hogy az Emfesz Kft. fogyasztóinak földgázzal való folyamatos ellátása biztosított. Az Emfesz Kft. valamennyi felhasználójának ellátása érdekében a földgázipari tevékenység folyamatos végzésére a MEH más földgázkereskedőt, illetve egyetemes szolgáltatói engedélyest jelöl ki a kellő földgázforrással rendelkező engedélyesek közül 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdő gáznaptól.

Az Emfesz december 22-én jelentette be, hogy egy vevői csoport mintegy hárommilliárd forint tartozása miatt kormányzati segítséget kért, és a kialakult helyzetről tájékoztatta a Magyar Energia Hivatalt. Kormányzati segítségként a földgáz utólagos kifizetésének lehetőségét kérték, hogy ne kelljen előfinanszírozni a vásárolt gázt. A két ünnep között az Emfesz már miniszterelnöki megbízott kinevezését kérte, de erre nem kaptak választ - mondta Gallyas Igor szerdán az MTI kérdésére. Hozzátette, annyit tudnak, amennyit Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Hír TV egyik műsorában mondott: nem kap állami segítséget az Emfesz.

Az Emfesz december 22-i közleménye szerint Pomázi Csaba több cége, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft., - Szekszárd, Szolnok, Szeged, Székesfehérvár, Dunaújváros, Tatabánya, és Győr távhőszolgáltatói - összesen mintegy hárommilliárd forinttal tartoznak a gázkereskedő Emfesznek.

December 28-án az MTI-hez eljuttatott közleményben jelentették be, hogy Pomázi Csaba tulajdonos, valamint a nevével fémjelzett négy cég, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft. több száz millió forintos kártérítést követel a gázkereskedő Emfesz Kft.-től jó híre csorbítása miatt. A cégcsoport ezt december 27-én keltezett levelében jelezte Góczi Istvánnak, az Emfesz ügyvezetőjének, és követeléséről tájékoztatta - többek között - Szalay Ferenc szolnoki polgármestert (Fidesz) is, aki a levelet az MTI rendelkezésére bocsátotta.

Az Emfesz azért került nehéz helyzetbe - mondták december 22-én az MTI kérdésére -, mert a fenti hárommilliárd forintos követeléssel szemben 1,1 milliárd forint kötelezettség keletkezett a Kelernél a Napi Földgáz- és Kapacitáskereskedelmi Piacon (NFKP) megkötött földgázvásárlási ügyletek elszámolásából. Ezért ebből a kereskedési rendszerből az Emfeszt kizárták.

Az Emfesz Kft. 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztót, hatezer kis- és közepes vállalkozást és több száz ipari céget lát el földgázzal.

 

A MEH közleménye:

MEH KÖZLEMÉNYE_EMFESZ Kft. felfüggesztéséről (2011-01-05)

GYakori kérdések - EMFESZ felfüggesztésről (2011-01-05)

Engedélyesek_és_engedélyeik_(2011-01-05)

3/2011 határozat - EMFESZ Kft._földgáz ker.eng.felfügg. (2011-01-05)