Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 11. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Máris elindult a nagy EU-s leválás az orosz gázról – Záporoznak a fontos bejelentések

Az Egyesült Államok és Norvégia azt jelezte szerdán, hogy az eddigieknél kissé még több gázt tud küldeni Európába az orosz gázszállítások helyettesítése érdekében, Olaszország pedig azt jelezte, hogy legalább három év kell nekik, mire teljesen ki tudják váltani az orosz gázfelhasználást. Franciaországban április közepétől megszüntetik a gázkazánok telepítésének támogatását, és megnövelik az alternatív fűtési módok támogatását, hogy a gázfüggőséget ezen a módon is igyekezzenek leépíteni és 2027-re teljesen felhagyjanak az orosz olaj- és gázimporttal. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kiszámolták, mennyit bukna Magyarország egy energiaellátási zavaron - az egyik legtöbbet Európában

A magyar gazdaság az energiafüggősége miatt az egyik legnagyobb vesztese lenne, ha Európában energiaellátási zavarok keletkeznének - írja friss előrejelzésében az OECD. Amennyiben az energiaimportunk 20%-a eltűnne, az a GDP-növekedést közel 2 százalékponttal csökkentené. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kiderült: 180 eurós áramár plafont akarnak az egész EU-ban a spanyolok és portugálok

Egy közös javaslatban arra tettek javaslatot az illetékes spanyol és portugál miniszterek, hogy 180 euró legyen a nagykereskedelmi áramárak plafonja az Európai Unióban, hogy ezzel megtörjék az egekbe emelkedő gázárak miatt szintén egekbe emelkedő áramárak káros gazdasági hatásait. A két ország azt mondja, hogy ha a jövő heti EU-csúcson nem lesz erről egységes döntés, ők akkor is meglépik ezt, azaz újra bevezetik azt az árplafont, amit 2019-ben brüsszeli nyomásra töröltek el. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kezdjenek spórolni az országok és az emberek – üzente az IEA

Az orosz–ukrán konfliktus egy energiaválságot is elindított, ezzel is megnehezítve a nemzetek dolgát a fosszilis energiahordozók területén. Világszerte az olaj- és földgázfelhasználás csökkentésével és drágulásával kell számolni, amire pénteken a Nemzetközi Energiaügynökség hívta fel a figyelmet. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Európa-szerte érkezhet a rezsicsökkentés

Azokban az európai országokban, ahol az állam nem védi a lakossági tarifákat hatósági védőhálóval, a megemelkedett piaci energiaárak begyűrűztek a háztartási rezsidíjakba. A 2021-es évben a lakossági földgáz ára átlagosan több mint 50 százalékkal emelkedett az Európai Unióban, azonban az egyes országok között – az azokban működő eltérő szabályozási környezet alapján – jelentős különbségek voltak. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Tovább apadt a magyar gázkészlet

Még két hónapon át csökken a betárolt gázmennyiség, utána indul a betárolási idény. A fűtési idény végéhez közeledve 20 százalék alá esett a magyarországi föld alatti földgáztárolók töltöttsége, és a csökkenés még két hónapon át folytatódik.A Magyar Földgáztároló Zrt., (MFGT) és a Hexum Zrt. tulajdonában lévő hazai létesítmények kapacitásainak együttes kihasználtsága március 15-én 19,83 százalékos volt a hivatalos uniós statisztika szerint. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Szijjártó Péter: Magyarország energiaellátása biztonságban van

A külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban állt ki amellett, hogy Magyarországnak nem szabad fegyvereket szállítania Ukrajnába. Szijjártó Péter szerint úgy tűnik, a magyar baloldal továbbra sem tett le arról a céljáról, hogy veszélybe sodorja Magyarországot, hiszen továbbra is azt követeli, hogy szállítsunk fegyvereket a szomszédban zajló háborúba, és továbbra is próbálja elbizonytalanítani az ország energiaellátását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videójában. (Forrás:vg.hu)

  Tovább a teljes cikkre..

 

Kiszivárgott: már az orosz olajembargót mérlegeli az EU az ötödik szankciós csomagban

Rengeteg új orosz név is felkerülhet az ötödik uniós szankciós listára, emellett a lengyelek, a baltiak erősen szorgalmazzák az oroszok elleni olajembargót is, ami a ma délelőtti uniós külügyminiszteri csúcson, majd a csütörtök-pénteki EU-csúcson is téma lesz – derült ki a Reuters és a Politico információiból. Az ötödik szankciós csomag várhatóan akkor élesedne, ha az oroszok vegyi fegyvert vetnének be Ukrajnában, vagy Kijevet hevesen bombázni kezdenék, tehát kezd körvonalazódni, hogy a szankciós szigorításnak mi lenne az előfeltétele. (Forrás:portfolio.hu)

  Tovább a teljes cikkre..