Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 10. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Inflációs sokk réme fenyegeti Európát

Londoni pénzügyi elemzők szerint Európában inflációs sokkot, az orosz gazdaságban összeomlásszerű recessziót okozna, ha az ukrajnai háború miatt érvényesített szankciók közé bekerülne az orosz földgáz és a nyersolaj importjának betiltása. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az égbe szállt a magyar áramár a gázárcsúcs miatt

Az orosz invázió előtti napokhoz képest tegnapra több, mint háromszorosára, messze új történelmi csúcsra szárnyalt a másnapi zsinóráram ára a magyar áramtőzsdén. Nemcsak Magyarországon történt extrém drágulás az áramárakban, hanem Európa-szerte, amely leginkább a gázárak szintén extrém magasságokba való emelkedésével függ össze. A magyar ipar és szolgáltató szektor terheinek súlyos növekedését jelentő piaci mozgásokra jól jöhet majd az a brüsszeli csomag, amit tegnap bemutattak, amelynek része az árak felső plafon szerinti szabályozása és direkt állami támogatás az energiaszámlák miatt bajba jutott cégeknek is. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Orbán Viktor: Magyarországnak elviselhetetlen lenne az orosz energia elleni szankciók bevezetése

 

„A háború miatt kivetett szankciók gazdaági következményei súlyosak, de ha a szankciókat kivetjük az olajra és a gázra, amelyet Oroszországból hoz Európa, akkor a következmények még sokkal súlyosabbak lennének”–mondta Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videójában. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Leválás az orosz gázról: rózsaszín szemüvegben, de nekikezd Európa

Számos jel mutat arra, hogy a nagyotmondás vezérelte az Európai Bizottság keddi üzenetét, miszerint az általa javasolt lépésekkel már 2022 végére ki lehetne váltani az orosz gázimport kétharmadát. Ezzel együtt nagyon fontos intézkedéscsomagot tett le az asztalra a testület, ami idővel igenis el tudja érni az orosz gázfüggőség drasztikus csökkentését és amelyhez fontos útmutatást adnak ma a franciaországi versailles-i kastélyban rendezett EU-csúcson az állam- és kormányfők. Az biztos, hogy az orosz agresszió láttán a súlyos orosz gázfüggőség mielőbbi minél nagyobb leépítése eldőlt és nincs is belőle visszaút az EU számára. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Orbán Viktor: Nem lesznek szankciók az energiahordozókra

Az ukrán-orosz háború helyzete több mint drámai – mondta a Facebook-oldalára feltöltött péntek reggeli videóban Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök a csütörtökön Versailles-ban kezdődött EU-csúcs első napjának eseményeit foglalta össze röviden. Elmondta, hogy a tagállamok vezetői hálásak, hogy Olaf Scholz és Emmanuel Macron is tárgyalt az orosz elnökkel a béke érdekében. Az EU be fog kapcsolódni a tűzszüneti tárgyalásokba, azonban a háború akár hosszú ideig is elhúzódhat. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kiderült: jöhet az EU-s rezsicsökkentés, belenyúlhatnak az árampiacba, 5 év lenne a teljes orosz leválásra

Szokatlan módon csütörtök este rögtön közzétette az Európai Bizottság elnöke, hogy milyen prezentációt vetített le az állam- és kormányfőknek a versailles-i EU-csúcson az energetikai sérülékenység és a nagy orosz leválás témájában. Ebből derült ki, hogy nemcsak az orosz gázról terveznék a leválást 5 éven belül, hanem a szénről és olajról is, miközben már most március végére és május végére fontos tervek kidolgozásához kért felhatalmazást. A kedden bemutatott csomaggal összhangban például javasolja a rezsicsökkentést az árampiacon a lakosságnak és a mikrovállalkozásoknak, belenyúlnának az árampiacba egy árkorlát bevezetésével és különleges állami támogatási szabályok is jöhetnek az energiaár-sokk enyhítésére. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

A héten hihetetlen mértékben zuhant a földgáz ára Európában

Az orosz invázió miatt február végén az egekbe szökött az energiahordozó ára. Mostanra csitultak a csúnya ellátási zavaroktól aggódó hangok. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Németország: le kell válni az orosz energiaimporttól!

Németország az Ukrajna elleni orosz invázió miatt igyekszik minél hamarabb felhagyni az orosz energiahordozók felhasználásával - mondta egy hétvégi lapinterjúban a szövetségi gazdasági és klímavédelmi miniszter, aki szerint ha minden jól alakul, országa már őszre függetlenné válhat az orosz széntől, és az év végére csaknem teljesen megszűnhet a függősége az orosz kőolajtól. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kritikus lesz a következő tél, de a németek így sem kérnek az atomenergiából

Jelen állás szerint 2022 végén nullára csökken a 2010-ben még mintegy tíz Paksi Atomerőműnek megfelelő német nukleáris erőművi kapacitás. Az atomerőművek egykor a német áramtermelés negyedét adták, de a kritikusnak várható következő tél második felében már nem járulnak hozzá az ellátás biztosításához. Az, hogy az atomerőművek kivezetéséről szóló döntés megváltoztatása reális opcióként felmerülhetett Németországban, már önmagában is jelzi a helyzet súlyosságát. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Pluszban zártak a tőzsdék, csökkent az olaj ára

Pluszban zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.

A londoni FTSE100 index 0,53 százalékkal, a frankfurti DAX-index 2,21 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 1,75 százalékkal erősödött. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Szijjártó Péter: a Paksi atomerőmű fenntartása sem ütközik akadályokba

Az orosz energiaszállítás kikerült az újabb uniós szankciós listából. A Paksi erőmű sem kerül veszélybe. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

HAVI PIACMONITORING RIPORT: FÖLDGÁZ – 2022. JANUÁR

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal földgázpiaci elemzése, 2022. január (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

AJÁNLÁS A 2021. ÉVI HASZNÁLATI DÍJ FELHASZNÁLÁSÁRA VONATKOZÓ ADATSZOLGÁLTATÁSHOZ

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 18. §-hoz kapcsolódóan a Hivatal közzéteszi ajánlását az ellátásért felelősök, valamint a vízközmű-szolgáltatók számára. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

A MAGYAR HÁZTARTÁSOK REZSIKÖLTSÉGEIT NEM ÉRINTI AZ ENERGIAÁRAK INGADOZÁSA

A magyar lakossági fogyasztók védettek az áringadozások ellen és továbbra is a legalacsonyabb rezsiárakkal kalkulálhatnak. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a földgáz átlagára továbbra is Budapesten a legalacsonyabb. A villamos energia esetében is a legolcsóbbak közé tartozunk, a második helyen állunk. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..