Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 9. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Bejelentették a németek: direkt nem az oroszoktól vesznek gázt

A német gazdasági minisztérium szóvivője azt jelentette be, hogy a kormány megbízást adott a gázbeszerzésért felelős intézménynek, hogy vegyen 1,5 milliárd euró értékben nem-orosz cseppfolyósított földgázt – jelentette a Reuters. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

ZAVARTALAN MAGYARORSZÁG GÁZELLÁTÁSA

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) folyamatosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában zajló eseményeket, és a hazai gázforgalom adatairól naprakész információkkal rendelkezik. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Németország LNG-terminált épít, hogy csökkentse az orosz gázfüggőségét

A német kormány LNG terminált, azaz importból származó cseppfolyósított földgáz visszagázosítására alkalmas létesítményt építtet az északnyugat-németországi Brunsbüttelben – közölte a gazdasági minisztérium szombaton. Az Európai Unió legnagyobb gazdasága csökkenteni kívánja a Moszkvától való energiafüggőségét, a folyamatot felgyorsítja az ukrajnai háború. (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Durván drágultak a magyar áramárak is a háború miatt, közel a történelmi csúcs

A gázárak szárnyalásával párhuzamosan az utóbbi napokban a magyar tőzsdei azonnali és határidős áramárak is hatalmasat emelkedtek, történelmi csúcs közelében járunk, így ez is fáj azoknak a magyar intézményeknek, akiknek mostanában kell új szerződést kötnie, vagy a tőzsdei árakhoz igazodik az áramköltsége. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az orosz energiaszektor ellen is jöhetnek a nyugati szankciók

Abszolút nyitottak vagyunk az orosz energetikai szektor elleni szankciók kérdésére, ez az asztalon van, de még mérlegelnünk kell az ilyen lépések hatásait – jelezte a Fehér Ház szóvivője az MSNBC tv-nek adott interjúban. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Szijjártó Péter: Zavartalan Magyarország energiaellátása

Magyarország energiaellátása jelenleg zavartalanul, menetrendszerűen, a megkötött szerződéseknek megfelelően történik – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter vasárnap délután Facebook-oldalán. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Pusztító energiaválság felé tart a világ

Minden a piacról kieső napi egymillió hordó olaj húszdolláros hordónkénti drágulást okozhat – véli a Bank of America. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Leállnak az oroszok európai gázszállításai? - Történelmi csúcsra szárnyalt a gázár

A keddi 30%-os szárnyalás után a szerdán délelőtti kereskedésben egészen hihetetlen mértékű, 58% körüli szárnyalás alakult ki a legközelebbi, áprilisi határidős gázárra a holland gáztőzsdén, és így az ár átmenetileg 193 eurón új történelmi csúcsot ért el. Mindez akkor történt, amikor kiderült: a Gazprom mára csak a 20%-át foglalta le a Jamál-Európa gázvezetéken elérhető tranzit kapacitásnak, ami arra utal, hogy a gázszállítás volumenét jelentősen visszafogja a cég, ez pedig az árak ugrásához vezet. Számos más tényező, például a német gazdasági minisztérium, vagy a lengyel miniszterelnök, illetve a Fehér Ház szóvivője, felől érkező jelek, miatt is óriási a bizonytalanság a piacokon azzal kapcsolatban, hogy meddig jöhet zavartalanul az orosz olaj- és gáz Európába és ezek együtt hajtják durván felfelé az energiahordozók árát, az pedig az áram tőzsdei árát. Alábbi hírfolyamunkban a mai legfontosabb európai energiapiaci fejleményeket foglaljuk össze. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Amíg a háborúra figyeltünk, Paksot szépen csendben lenyomták a napelemparkok

Történelmi csúcsot döntött a hazai napelemparkok termelése február 24-én dél körül 1553,8 MW-tal. Az adott időszakban az ország villamosenergia-ellátás 28,52 százalékát a napenergia-termelés hozta, meghaladva az adott időszak 28,12 százalékos nukleáris forrás részarányát is. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Mi van, ha a rezsicsökkentett gázszámlát sem tudjuk befizetni? – Itt vannak a tudnivalók

Előfordulhat olyan élethelyzet, amikor problémát jelent a rezsiszámlák kifizetése, esetleg olyan szociális helyzetbe kerülünk, amikor szükségünk lehet a védendő fogyasztókat megillető kedvezményekre. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szakemberei összegyűjtötték az ilyen esetekre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..