Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 8. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Az orosz-ukrán háború csúnyán odaver az európai gazdaságnak

Az ukrajnai konfliktus 0,3-0,4%-kal vetheti vissza az idei GDP-t az eurózónában - mondta Philip Lane, az Európai Központi Bank vezető közgazdásza a jegybanki döntéshozók párizsi egyeztetése után. Ez volt a közgazdász "közép forgatókönyve". (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Robbanásszerűen emelkedhetnek a gázárak a háború miatt

A német vegyipar az ukrajnai konfliktus miatt robbanásszerűen emelkedő gázáraktól tart. Gazdaságilag nagyon problematikussá válhat a helyzet az energiaigényes iparágak számára, ha a gázellátás Európában szűkössé válik - mondta a Német Vegyipari Szövetség (VCI) vezérigazgatója a dpa hírügynökségnek csütörtökön. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

50%-ot ugrott a gázár az orosz invázió miatt – Mi lesz így Magyarországgal?

Az orosz invázió megindítása rendkívüli gázár-emelkedést okozott a csütörtöki európai gázpiaci kereskedésben, amit leginkább azok a félelmek tápláltak, hogy visszaesik, vagy megszűnik az oroszok európai gázszállítása és az így kieső mennyiséget nem tudja kellő mértékben pótolni rövid távon Európa. Ha ez bekövetkezne, az tényleg indokolná a félelmeket és még sokkal magasabb gázárakhoz is elvezethet, de ha az orosz szállítások nagyjából stabilan maradnak a következő időszakban, akkor a rendkívüli árak is enyhülhetnek. Magyarország lakossági gázellátását teljesen fedezi a tavaly ősszel megkötött hosszú távú szerződés, igaz abban a szélsőséges esetben, ha az orosz gázellátás teljesen megszakadna, akkor ez a szerződés se teljesülne. A magyarországi gázpiaci rezsicsökkentés fenntartása tartósan extrém magas gázárak mellett rendkívüli költségvetési, tehát adófizetői áldozatokkal járhat. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Stabilan érkezik Ukrajnán át a gáz

„Jelen pillanatban sem a magyar–ukrán határon, sem általában az EU keleti gázimportjában nem észleltünk fennakadást a földgázszállításokban, de folyamatosan figyeljük a helyzet alakulását” – válaszolt a VG-nek az FGSZ Földgázszállító Zrt., amelyet lapunk Oroszország ma hajnali, Ukrajna elleni katonai támadás esetleges hatásai miatt kérdezett. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Viszi az MVM az E.ON Áramszolgáltatót

A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től. (Forrás:vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

FELÜL KELL VIZSGÁLNI AZ EURÓPAI VILLAMOS ENERGIA NAGYKERESKEDELMI PIACMODELLT

A villamos energia nagykereskedelmi piacok elszigetelt vizsgálata nem vezet megfelelő eredményhez, mert a jelenlegi energiapiaci árválságban a kiváltó okok jelentős része a földgázpiacok elégtelen szerkezeti működésére vezethetők vissza – hangsúlyozta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az ACER műhelyvitáján. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Kilőtt a gázár a súlyos orosz büntetések hírére

A pénteki nagy szakadás után hétfőn 30% feletti ugrással indított az áprilisi határidős gázár a holland TTF gáztőzsdén. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..