Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 444 Mrd Ft
Projektek száma: 8693 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9340 GWh
Földgáz energia: 2130 Mio m3
Elért meg- takarítás: 44 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 32. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal.

 

 

 

Vége lehet a magyar autósok jó világának - Egy tollvonással égbe küldhetik az árakat

Pár hónapon belül 60 százalékkal 80 dollárig ugorhat az olaj ára, amennyiben bekövetkezik a venezuelai állami olajvállalat valószínűnek tűnő fizetésképtelenné válása - állítja az RBC Capital Markets elemzője, Helima Croft, aki szerint a következőkben Venezuela lesz a legfontosabb geopolitikai sztori az olajpiacon. Miután az ország elnökére, Nicolas Maduróra kivetett szankciók várhatóan nem hoznak majd különösebb eredményt, az Egyesült Államok kormánya a dél-amerikai ország olajszektorára vonatkozó célzott szankciók bevezetésére készülhet, ami azonban - amellett, hogy megadhatja az utolsó lökést is a csőd felé tántorgó országnak - az egész globális energiaszektorra érzékenyen hathat. Az RBC prognózisát és aggályait mindenesetre egyelőre nem osztják sokan a piacon.

Tovább a teljes cikkre...

 

Norvégia lemond 65 milliárd dollárnyi olajkincsről

A sarkkör közelében fekvő Lofoten-szigetek környéke érintetlen maradhat, a kutatási-bányászati tilalom feloldását egyik politikai párt sem vállalja. A norvégok számára a természeti értékek védelme még saját jólétüknél is fontosabb lehet – ez szűrhető le abból, hogy társadalmi nyomásra lemondanak a csodás szépségű Lofoten-szigetek környezetében lévő hatalmas tengeri olajmező tervezett kitermeléséről. Az egy hónap múlva esedékes parlamenti választások előtt egyik párt sem meri vállalni, hogy feloldja az északi sarkkör közelében fekvő Lofoten körüli kutatási tilalmat, s ezzel a gyakorlatilag az olajtermelésből néhány évtized alatt meggazdagodott ország lakossága ellen forduljon.

Tovább a teljes cikkre...

 

Idén nyáron már biztosan nem döntünk rekordot

A hazai villamosenergia-fogyasztás a hőhullám ellenére a múlt héten egyik napon sem haladta meg a júniusban mért idei csúcsot, és várhatóan az idén már nem dől meg a nyári országos áramfogyasztási rekord – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. A társaság tájékoztatása szerint a múlt heten a legmagasabb értéket pénteken mérték, akkor a negyedórás rendszerterhelési csúcsérték 6352 megawatt (MW) volt. Ez kissé elmaradt az idei nyári rekordtól, a 6357 megawattól, amelyet június 28-án regisztrált Mavir.

Tovább a teljes cikkre...

 

Fordulat az olajárakban, de a piac már a nyár vége miatt aggódik

Fordulat látszik az olaj piacán szerdán, az árfolyamok ismét elkezdték megközelíteni az 50 dolláros szintet, miután több, az emelkedést támogató hír is napvilágot látott. A befektetők azonban közben továbbra is attól tartanak, hogy az OPEC képtelen lesz tartani magát a termeléscsökkentési vállalásokhoz. Az is nyomást helyez az árakra, hogy már csak hetek maradtak hátra a hagyományosan magasabb üzemanyag-keresletet hozó amerikai nyári szezonból.

Tovább a teljes cikkre...

 

Üzembe helyezték az Alteo depóniagázos erőművét

Az Alteo kizárólagos tulajdonában lévő Altsolar Kft. csaknem 300 millió forintos beruházásában megépített debreceni depóniagázos erőműve augusztus elseje óta üzemszerűen működik. A 499 kilowatt névleges teljesítményű kiserőmű a debreceni hulladékkezelő és hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázt hasznosítja.

Tovább a teljes cikkre...

 

Nem győzték meg a befektetőket az egyre apadó amerikai olajkészletek​​​​​​​

Zuhanni kezdett az olaj ára arra a hírre, hogy másfél hónapja folyamatosan apadnak az amerikai olajkészletek. Zsinórban hatodik hete csökkennek az amerikai olajkészletek. Az Energiainformációs Ügynökség (EIA) tegnapi adatai szerint az augusztus 4-ig tartó héten a tartalék 6,45 millió hordóval lett kevesebb, pedig a szakértők csak 2,7 millió hordós csökkenésre számítottak. A WTI árfolyama, amely tegnap már túl volt egy 1,5 százalékos emelkedésen, ismét zuhanni kezdett.

Tovább a teljes cikkre...

 

Gyorsulva nő a világ olajfogyasztása​​​​​​​

A világ olajkereslete a korábban vártnál gyorsabb ütemben növekszik majd az idén, így az OPEC és az Egyesült Államok termelésének a növekedését ellentételezve nagyban hozzájárul majd a világpiacot terhelő készletek leépítéséhez, az egyensúly helyreállításához - állapítja meg a Nemzetközi Energiaügynökség, az IEA pénteken kiadott havi jelentésében. Az IEA (International Energy Agency) legújabb becslése szerint a globális olajkereslet idén napi 1,5 millió hordóval növekszik, szemben az előző havi jelentésben prognosztizált napi 1,4 millióval. Jövőre pedig további napi 1,4 millió hordóval emelkedik az olajkereslet.

Tovább a teljes cikkre...