Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 444 Mrd Ft
Projektek száma: 8693 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 9340 GWh
Földgáz energia: 2130 Mio m3
Elért meg- takarítás: 44 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 33. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal.

 

 

 

Felülírhatja az OMV romániai terveit a meglepő magyar lépés

Az osztrák OMV és az amerikai ExxonMobil közös romániai földgáz kutatás-termelési projektjére, illetve a kitermelt gáz értékesítésére nézve is következményekkel jár, hogy Magyarország az eredeti tervekkel szemben nem építi ki Ausztriáig a bolgár-román-magyar-osztrák gázvezetéket (BRUA) - mondta Rainer Seele, az osztrák olajvállalat vezérigazgatója.

Tovább a teljes cikkre...

 

Még Paks II. kapacitása is kevés lesz

A következő tíz évben csak részben pótoljuk a leállítandó erőmű-kapacitásokat, ráadásul az áramigény nőni fog. Paks II. és az új gázerőművek miatt az eddiginél jobban függünk majd Oroszországtól egy elemzés szerint. Magyarországon 2027-ig kedvező esetben is csak 3000-3500 megawattnyi (MW) új erőmű-kapacitás üzembe helyezése várható, ez alig több annál, mint amennyi ez alatt a tíz év alatt leáll. Ám ez kevés lehet, mert közben az ország áramigénye is növekszik. 

Tovább a teljes cikkre...

 

Gyorsan csökkennek az amerikai olajkészletek
 
Az USA Energiainformációs Ügynökségének heti adatsora szerint az augusztus 11-ig tartó héten közel 9 millió hordóval csökkentek az ország kőolajkészletei.
Eséssel reagált tegnap az olaj árfolyama arra a hírre, hogy a vártnál nagyobb arányban csökkentek az amerikai olajkészletek. A WTI jegyzése egy százalékot mérséklődött. Az USA Energiainformációs Ügynökségének heti adatsora szerint az augusztus 11-ig tartó héten közel 9 millió hordóval csökkentek az ország kőolajkészletei. 
 
 
 
Egész jól meglenne Európa az Északi Áramlat 2 nélkül is
 
Az Északi Áramlat 2 vagy más alternatív gázvezeték megépítése nélkül sincs veszélyben Európa gázellátása, a meglévő infrastruktúra ugyanis bőven elég az igények biztonságos kielégítésére - mondta Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. 
 
 
 
Euró alapú kereskedés jöhet a régiós gáztőzsdén
 
Euró alapú kereskedés váltja föl az eddigi forint alapút a CEEGEX-en, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a gáztőzsde piaci szabályzat módosítási kérelmét. A MEKH támogatásával a változás 2017. október 1-jén lép életbe. 
 
 
 
Rekordot döntött a Gazprom
 
Közel 600 millió köbméter földgázt szállított vevőinek az orosz Gazprom vállalat augusztusban, ezzel új havi rekordot döntött a gázipari óriás gázexportja. A Gazprom orosz gázipari cég szerdán 586,5 millió köbméter földgázt szállított európai vásárlóinak, amivel augusztusi rekordot állított be, miután még soha nem exportált ennyit egy nap alatt ebben a hónapban – írja az MTI. A Gazprom napi gázexportjának történelmi csúcsa a január 27-én elért 636,4 millió köbméter. A cég csütörtökön azt közölte, hogy az európai gázkereslet részben annak a hatására ugrott meg, hogy gőzerővel folyik az európai gáztározók feltöltése a téli fűtési szezon előtt.