Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 44. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

A Gazprom köszöni szépen, nagyon jól van

Az idei évben jelentősen nőtt a Gazprom gáztermelése és gázexportja, pedig még van két hónap az évből - írta meg az MTI. (Forrás:napi.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Eltört gázvezeték: Magyarország segíthette ki a szerbeket gázzal

A legfrissebb nyilatkozatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországról importált plusz 5-5 millió köbméternyi gázt hétfőn és kedden Szerbia amiatt, mert hétfőn hajnalban eltört Bulgáriában a Transbalkan gázvezeték egy régi szakaszán a cső és majd csak várhatóan ma éjféltől indulnak újra Bulgária felől Szerbia és Magyarország felé az orosz tranzit gázszállítások.(Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Belenyúlt az Energiahivatal az árampiacba, miután erőfölényes árazást állapított meg

Idén tavasztól a piaci kondíciók változásával nem indokolható, túlzott áremelkedést tapasztalt a kiegyenlítő szabályozási energia piacán a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a most lezárt vizsgálata azt állapította meg, hogy ez a piac túlzottan koncentrált, amely lehetőséget ad erőfölényes árazásra, ezért ennek megakadályozására iparági határköltség alapú árképzést írt elő a piac egészére –  közölte kedden a Hivatal. Az új rendszer november 1-től él és fontos, hogy kompenzációs rendszert is beépített abba a MEKH, így „a kötelezés minden piaci szereplő számára mindig biztosítja a költségek megtérülését, csak a piaci erőfölényes árazás lehetőségét korlátozza”. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: kezd megint elszállni a gáz ára, lecsengett a Putyin-hatás 

A múlt szerdai hangzatos Putyin-ígéret több mint 20%-os gázár-szakadást okozott a rákövetkező napokban a vezető holland gáztőzsdén, de hétfőn már stagnálást láttunk, kedd óta pedig megint jókora emelkedés történt a Gazprom felőli jelek elbizonytalanító hatása miatt. A következő hónapokbeli gázbeszerzés ára ismét 70 euró/MWh fölé ugrott. Alábbi energiapiaci hírfolyamunkban számos olaj-, szén- és nukleáris energiás hírt is közöltünk. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Villamosenergia-tárolót alakított ki Kazincbarcikán az Alteo egy kutatási projektben

Befejeződtek az Alteo „Különböző paraméterű akkumulátorcellákkal felépített tárolólétesítmény integrálása a villamosenergiarendszerbe” című kutatási projektjének kivitelezési munkálatai – közölte a cég. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában

Két módja lehet az energia kínálati hiányának a megoldására: vagy tovább emelkedik a fogyasztói ár, vagy csökken a fogyasztás – ez utóbbi a Goldman Sachs elemzői szerint könnyen bekövetkezhet. Az ipari szereplőket ez súlyosan érintheti a talpra állás időszakában, írja a Maygar Nemzet.  (Forrás:origo.hu)

Tovább a teljes cikkre...