Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 45. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

EURÓPA LEGALACSONYABB ENERGIAÁRAIT FIZETI A MAGYAR LAKOSSÁG

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint októberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb. A villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Minden eddiginél pontosabban megmondható, mennyi áramot termel majd egy napelem

Mostantól a döntéshozók könnyebben dönthetnek, amikor le kell tenniük voksukat a napelemes rendszerek telepítése mellett. (Forrás:hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Van, aki még mindig nem tud az energiaárak extrém emelkedéséről, ez életveszélyes!

Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb témája volt az energiaárak száguldása, és hektikus mozgása, a volatilitás nagyon csúnya dolgokat eredményezett, október elején már napon belül is vállalhatatlanná vált a volatilitás, mondta el a Portfolio-nak ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója. Bármilyen hihetetlen, most is sok hazai vállalatnál nyugodtak, hiszen tudják, hogy nekik 20 forintos az energiaár, és fogalmuk sincs arról, hogy lehet, hogy ez jövőre 60 forint lesz, az Alteo vezetői beszéltek olyan hazai kkv-vezetővel, aki nem tudott az energiaárak extrém emelkedéséről, ez pedig életveszélyes, mondta el az Alteo vezérigazgatója, aki szerint nem kellett volna megvárni ezt az időszakot, most még a nagy fogyasztók is sokszor csak nézik, hogy emelkedik az ár, a kockázatkezelésük nem reagál időben, tisztelet a kivételnek. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: folytatja európai tárolói feltöltését a Gazprom, mégsem csökken tovább a gázár

Továbbra is Európa irányába szállít orosz földgázt a Yamal gázvezeték a Gascade német gázvezetékhálózat-üzemeltető vállalat jelentése szerint. A kedvező hír hatására azonban nem csökken a gázár, továbbra is 70 euró felett jár jegyzés a holland TTF gáztőzsdén. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

AUGUSZTUSBAN A HAZAI ÁRAMTERMELÉS CSAKNEM NEGYEDÉT A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK ADTÁK

A bruttó villamosenergia-termelés 2905 GWh volt idén augusztusban, ez 9 százalékkal magasabb az előző évinél. A megtermelt villamos energia 43,6 százaléka volt nukleáris eredetű, 22 százalékát biztosította földgáz, 10,8 százalékát szén- és széntermékek, 22,4 százalékát megújuló energia és 1,1 százaléka pedig egyéb forrásból származott. A hazai energiatermelésre és -ellátásra vonatkozó augusztusi adatok elérhetők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energiastatisztikai riportjában. (Forrás:mekh.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: megint ideges a gázpiac, ugrik a gázár

Bár a Gazprom intenzíven küldi a gázt a Fehéroroszországot is keresztülszelő Jamál-Európa, illetve a Szlovákián is áthaladó gázvezetékein nyugatra, mégis 80 euró közelébe visszaugrott a decemberi szállítású gáz ára megawattóránként a holland TTF gáztőzsdén, mert nyugtalan a piac a fehérorosz diktátor tegnapi fenyegetése miatt, hogy leállítják a Jamálon a szállításokat. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Már közel a negyedét adták a megújuló energiaforrások a magyar áramtermelésnek augusztusban

Augusztusban a megtermelt villamosenergiának a 22,4%-át adták a megújuló energiaforrások Magyarországon – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energiatermelésre és -ellátásra vonatkozó augusztusi energiastatisztikai riportjából. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Gulyás Gergely szerint az állam állja majd az MVM veszteségét

Az energiaár-robbanás miatt szinte garantált az újabb jelentős állami szerepvállalás. Az önkormányzatok megmenekülhetnek, az ipari fogyasztók támogathatóságát vizsgálják. A távhőszolgáltatás plusz támogatási igényéről még nem döntött a kormány. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre...