Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 478 Mrd Ft
Projektek száma: 8900 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11000 GWh
Földgáz energia: 2270 Mio m3
Elért meg- takarítás: 45 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 5.hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Az Alteo kizárólagos tulajdonába került a Zugló-Therm

Üzletrész adásvételi szerződést kötött egymással a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója és az ALTEO Csoport Sinergy Kft. nevű tagvállalata, aminek következtében a Sinergy Kft. tulajdonába kerül a Zugló-Therm Erőmű 51 százalékos tulajdonrésze. Mivel az Alteo Csoport már jelenleg is 49 százalékos tulajdonos az erőműben, az ügylettel kizárólagos tulajdonossá válik – derül ki a két cég közös közleményéből.

Tovább a teljes cikkre...

 

Ugrás előtt az olajár? - Fordulatos 2018-at vár a JP Morgan

A JP Morgan jelentősen, 58 dollárról 70 dollárra emelte 2018-ra vonatkozó Brent olajár prognózisát a vártnál erősebb világgazdasági növekedés nyomán növekvő keresletre hivatkozva; eszerint az idei első-második negyedben 78 dollárig emelkedhet a Brent árfolyama.

Tovább a teljes cikkre...

 

Kulcsfontosságú horvát gázprojektbe szállt be Magyarország

Magyarország részt vesz a horvátországi LNG-terminál kapacitásainak értékesítésére kiírt kötelező Open Season eljárásban - közölte Klaus-Dieter Borchardt, az Európai Bizottság belső energiapiacért felelős igazgatója egy bécsi szakmai rendezvényen az Interfax szerint.

Tovább a teljes cikkre...

 

Elárasztja a világot olajjal Trump Amerikája - Több évtizedes csúcson a kitermelés

Az Amerikai Egyesült Államok napi átlagos olajkitermelése 10 millió hordó fölé emelkedett januárban, amire 1970 óta nem volt példa - derült ki az amerikai kormányzati energiainformációs hivatal (EIA) adataiból.

Tovább a teljes cikkre...

 

Meddig hajthatja az olajárat a dollár gyengélkedése?

A dollár gyengülése hagyományosan az árupiaci árfolyamok emelkedését szokta előidézni, és miután az utóbbi hetekben a zöldhasú trendszerűen gyengült az euróval szemben, felmerül a kérdés: okozhatja-e az olajárak megugrását az, ha a gyengülés folyatódik. A Marketwatch véleménycikkében Carmen M. Reinhart, a Harvard professzora, és Vincent Reinhart, a Standish Mellon Asset Management vezető közgazdásza, befektetési stratégája egyértelműen arra a következtetésre jut, hogy a dollár gyengülése várhatóan nem vezet majd éles áremelkedéshez. Ezzel együtt a JP Morgan után csütörtökön újabb Wall Street-i nagybank, a Goldman Sachs is jelentősen emelte az energiahordozó idei árfolyamára vonatkozó előrejelzését.

Tovább a teljes cikkre...

 

Visszavett az olajtermelésből Oroszország

Oroszország csökkentette a kőolajtermelést és visszafogta az olajexportot januárban. Pénteken közölt adatok szerint Oroszországban januárban 46,306 millió tonna kőolajat bányásztak, ami 1,5 százalékos csökkenés a tavalyi első hónaphoz képest. A napi átlagos olajtermelés 10,949 millió hordóra mérséklődött az egy évvel korábbi napi 11,111 millió hordóról.

Tovább a teljes cikkre...