Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 6. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitásokat osztjuk meg Olvasóinkkal

 

 

 

Túl drága lett az áram Németországban, újraindíthatják az atomerőműveket

Február elején újabb, átlagosan 8,1 százalékos áremelést hajtottak végre a nagy német áramszolgáltatók, ami 3,9 millió háztartást érint. A német kormány a villamos energia drágulását egy újabb szénerőmű beindításával kompenzálná, ez azonban ellentmond saját vállalásának, miszerint 2038-ig felszámolná a környezetszennyező szénégetőket. A nukleáris leszerelés kezdete után közel egy évtizeddel úgy tűnik, a CDU politikusai hajlandóak felülvizsgálni és átértékelni az atomenergia szerepét – számolt be a Der Spiegel a párt gazdasági bizottságának állásfoglalásra hivatkozva.

Tovább a teljes cikkre...

 

Számok tükrében a 2018/19-es gázév

Mozgalmas évet zárt a hazai gázpiac. Fel kellett készülni az ukrán tranzit esetleges leállására, így a gázév végére a hazai tárolók megközelítőleg teljes telítettségen álltak, emellett a szomszédos országok is sokkal nagyobb mennyiségű gázt szállítottak át az országon. Beteltek a fő importkapacitások, felpörgött a kereskedelmi forgalom. A 2018/19-es földgázév történéseit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) első alkalommal megjelenő piacmonitoring riportja elemzi részletesen.

Tovább a teljes cikkre...

 

Hazánk legnagyobb beruházásról, a Paks II-ről beszéltek Karcagon

Paks aktualitásairól Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter és Kovács Pál, Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár beszélt kedden sajtótájékoztatón, majd lakossági fórumon a karcagi Déryné Kulturális Központban.

Tovább a teljes cikkre...

 

Felperzseli a klímaváltozás a Kárpát-medencét, de előnyökkel is járhat Magyarország számára

Az évszázad végéig 3,5-4,5 fokkal is emelkedhet az éves átlaghőmérséklet Magyarországon az 1971–2000 időszakhoz képest, ennek hatására pedig felerősödhetnek és gyakoribbá válhatnak a szélsőséges éghajlati események is. A hatásoknak egyik leginkább kitett terület az energiaszektor, melynek működését számos kockázat veszélyezteti a következő évtizedekben, ugyanakkor néhány kedvező irányú változásra is lehet számítani a területen - áll a Jelentés az éghajlatváltozás Kárpát-medencére gyakorolt esetleges hatásainak tudományos értékeléséről című kormányzati dokumentumban.

Tovább a teljes cikkre...