Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Az EU 130 milliárd EUR értékű földgáz-dilemmája

 

2016-ban a Párizsi Egyezményt 195 ország írta alá, melynek keretében az egyes országok hozzájárulási tervet tettek le a globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

 

Németország és Anglia célkitűzései közé emelte a zéró-karbon környezetvédelmi politikát, melynek értelmében 2050-ig megpróbálják az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtását teljesen megszüntetni.

Mindemellett látható, hogy az európai gáz-infrastruktúra (gáz-erőművek, szállító vezetékek és LNG terminálok) fejlesztésébe 130 milliárd EUR tőkét tervez befektetni az állami és a magán szektor együttvéve. Ennek közel harmadát pedig pont Németország és Anglia. A földgáz-infrastruktúra fejlesztése 30%-al magasabb felhasználást tenne lehetővé, ami viszont tovább fűtené a klíma-krízist.

Mivel egyre több földgáz kerül kitermelésre, illetve a szállítás szempontjából is kezd könnyen elérhetővé válni, felhasználása rohamosan nő, elemzések szerint ezzel a karbon emisszió növekedésében vezető szerepe lett, egész pontosan 60%. Ehhez hozzájárul az is, hogy a földgáz elégetésekor keletkező szén-dioxid mellett, a feldolgozás és szállítás során metán is a légkörbe kerülhet, ami 120-szor nagyobb üvegházhatási tényezővel rendelkezik, mint a szén-dioxid.

Mivel a gáz-infrastruktúra most sincs teljesen kihasználva, ezért célszerűnek tűnik ezeket a költséges, átlagosan 40 év alatt megtérülő beruházásokat felülvizsgálni és összeegyeztetni a hatályos klímai-politikai célokkal.

Forrás: https://earther.gizmodo.com/europe-has-a-130-billion-natural-gas-problem-1841448077