Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Magyar-szlovák gázvezeték létrehozásáról írnak alá megállapodást

Magyarország és Szlovákia gázvezeték-hálózatai összekötésének lehetőségéről ír alá megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Iveta Radicová szlovák kormányfő pénteken - erősítette meg Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a szlovák kormányszóvivő keddi közlését az MTI-nek.

Szijjártó Péter elmondta, Orbán Viktor pénteken Pozsonyban találkozik a szlovák köztársasági elnökkel és a házelnökkel is. A visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - gazdasági miniszterei keddi pozsonyi találkozójukon megállapodtak egy munkacsoport létrehozásában, amely az Európai Bizottságnál lobbizna az észak-déli gázvezeték létrehozásáért. A miniszterek közös nyilatkozatot írtak alá, amely felhívást tartalmaz az energetikai projektek támogatására. Magyar részről Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vett részt a találkozón.

A pénteken aláírandó magyar-szlovák szerződés szövegét a két fél illetékesei a múlt héten véglegesítették. A tervezett magyar-szlovák gázvezeték az európai észak-déli gázvezeték része lenne, s létrehozásával jelentősen csökkenne mindkét ország függősége az orosz gázszállításoktól.

A szerződés aláírásának tervét először Orbán Viktor decemberi látogatásakor jelentette be a két miniszterelnök Pozsonyban."Magyarország és Szlovákia megállapodása nagy áttörés" - jelentette ki akkor Orbán. Hozzátette: "Amióta hivatalban vagyok, ez a legfontosabb eredmény, amit ilyen téren sikerült elérnünk."

A már korábban nyilvánosságra került elképzelések szerint a szlovák oldalon mintegy 20 kilométernyi, a magyar oldalon pedig mintegy 95 kilométernyi gázvezetékről lenne szó, s ennek megfelelően a várható költségek 20 millió, illetve 100 millió euró körül mozognak. A projekt megvalósításáról szóló emlékeztetőt 2009-ben írták alá, a konkrét elképzelésekről már tárgyal a szlovák Eurstream, illetve a magyar FGSZ Földgázszállító Zrt.