Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Teljes csőd az energiapiaci szabályozás

Amit lehet, elrontott a kormány az energiapiac szabályozásában az elmúlt hét évben, vélik szakértők.


A világos és konzisztens kormányzati stratégia hiánya jellemezte Magyarországon 2003-2009 között a villamosenergia-piaci szabályozást, a döntések a szakértői háttérelemzésekkel, energiapolitikai stratégiával ellentétesen születtek meg - állapította meg a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet Korrupciókutató-központja és az Energia Klub együttműködésében, az Energia Kontroll Projekt keretén belül készült elemzés.


A magyar villamosenergia-szektort nagy korrupciós kereslet és ezzel lépést tartó kínálat jellemzi, amihez hozzájárult az átláthatatlan döntés-előkészítés, illetve az, hogy a kormányzati döntésekbe nem formális csatornákon keresztül és nem transzparens módon vonták be a piaci szereplőket - számol be a Napi Gazdaság.


A zöld energia támogatásának szabályozása tipikus kormányzati kudarccá vált - fogalmaznak a kutatók. A megújuló energia termelésének ösztönzésére létrehozott kötelező átvételi (kát) rendszer szintén korrupciós keresletet teremtett, lehetővé tette a hatálya alá esők körének lobbiigények szerinti növelését. Ma már olyan technológiákat is támogat a kormányzat ebben a formában, amelyeket egyébként nem lehet összevonni a "megújuló energiát" termelőkkel - teszi hozzá az elemzés. A következő évekre a megújuló energiákra, közöttük a szélenergiára épülő energetika rohamos fejlődését jelzik előre a szakértők, Magyarországon azonban a szabályozás kiszámíthatatlansága és a költséges, esetenként elhúzódó engedélyezési procedúra visszavetette a befektetési kedvet ezen a területe