Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Energia Beszerzési Közösség - Esettanulmány

A megyei kereskedelmi iparkamarák támogatásával és koordinációjával társaságunk az iparkamarák tagjai számára csoportos energia beszerzést bonyolított le. Az országos esemény óriási sikert aratott, hiszen az energia beszerzési közösségbe tíz megyei kamara prezentált csatlakozó tagokat, ahol 71 vállalat 242 fogyasztási helyen összesen 130 millió forintos megtakarítást (22,90 %) ért el az aktuális energia árakhoz képest. A tender eredményeképpen a csatlakozók átlagosan 5,00 Ft/kWh árcsökkenést realizáltak, amely éves szinten 1,5 millió forintos megtakarítást jelentett fogyasztónként. Az elégedett fogyasztók között megtalálhatóak kis és közepes méretű vállalkozások, városi intézmények és önkormányzatok.

 

Az internetes aukció lebonyolítása  Jelentős árcsökkenés – 22,90%
Az internetes aukció lebonyolítása
Jelentős árcsökkenés – 22,90%

Az energia beszerzési közösség koordinálását és a szabad piaci csoportos verseny lebonyolítását a Sourcing Hungary Kft. beszerzési szakértői 2 hullámban vezényelték le, ahol összesen 20 millió kWh villamos energia mennyisség került versenyeztetésre. A tender keretében a kereskedők egy előre meghatározott szerződési perem feltételrendszer keretében kiírt internetes aukció keretében licitálhattak a kiírt mennyiségre, amelyet a tagok megtekinthettek. A nagyobb mennyiség és a világpiaci alacsony áraknak (a villamos energia tőzsdei termék) köszönhetően a csatlakozók jelentős megtakarítást értek el. A nagy sikernek köszönhetően földgáz energia beszerzés keretében is megvalósult a csoportos beszerzés, ahol 92 fogyasztási helyen 32 szervezet éves szinten 2 millió gnm3 mennyiségű földgáz beszerzése került versenyeztetésre. A csatlakozók átlagosan 2,00-8,00 Ft/m3 megtakarítást értek el.

Országos Sourcing energia beszerzési roadshow

Az országos programot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) kezdeményezte az év elején lebonyolított földgáz beszerzésben szerzett tapasztalatok alapján, ahol egy kisebb csoport számára már jelentős eredményeket értek el. A kezdeményezést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is támogatta, a csatlakozáshoz lehetőséget biztosítva az összes megyei iparkamara számára. A beszerzést a Sourcing Hungary Kft. szakemberei készítették elő és bonyolították le. Február és Márciusi hónapban a területi Iparkamarák koordinációja mellett a Sourcing Hungary Kft. szakemberei országos Roadshow keretében a 22 városban tartottak előadásokat, amelynek célja volt, hogy a kis- és közép-vállalati szektor szereplői tájékoztatást kapjanak a szabadpiaci energia beszerzés fejleményekről, lehetőségekről, valamint lehetőséget nyíljon egy csoportos beszerzés lebonyolítására. A rendezvényekre nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen összesen 325 fő jelent meg 243 vállalat képviseletében.

Piaci verseny az energiaszektorban

Az energia beszerzés szerepe az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott, hiszen a liberalizáció keretében a Fogyasztóknak lehetőségük van energiakereskedőt választani, tárgyalni az energia árakról és feltételekről. A piaci verseny egy új dimenziót nyitott, ahol felértékelődött az energia beszerzés és a beszerzést támogató szakértők, eszközök és módszerek jelentősége. Sourcing Hungary, mint független beszerzési szakértő partnerei számára nemzetközileg bevált gyakorlatokat, modelleket, módszereket biztosít.

Sikeres Sourcing tapasztalatok a csoportos energia beszerzésekben

Partner / Szektor

Éves mennyiség

Elért megtakarítás

Élelmiszer lánc – 3600 üzlet

140.000.000 kWh

0,30 Ft/kWh – 0,9%

Vegyipari holding – 8 gyáregység

20.000.000 kWh

1,05 Ft/kWh – 4,9%

Nyomda Szövetség – 13 nyomda

38.500.000 kWh

1,30 Ft/kWh – 4,5%

Magyar Pékszövetség – 130 pék

10.000.000 m3

5,30 Ft/m3 – 6,7%

Önkormányzati csoport - > 200 intézmény

10.000.000 m3

4,30 Ft/m3 – 5,5%

Területi klaszter – 12 térségi kis vállalat

3.300.000 kWh

2,00 Ft/kWh – 7,9%