Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

A földgázkereskedelmi szerződés nélkül maradt felhasználók ellátása is biztosított lehet december 31-ig

A földgázkereskedelmi szerződés nélkül maradt felhasználók ellátása is biztosított lehet december 31-ig

 

Megjelent az alábbi módosító rendelet a Magyar Közlönyben október 6-án és másnap hatályba is lépett.

A Kormány 388/2022. (X. 14.) Korm. rendelete veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás biztosításáról

A hatályos rendelet ezen a linken érhető el: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2200388.KOR&searchUrl=/gyorskereso?keyword%3D388%25202022

 

ÖSSZEFOGLALVA:

A rendelet értelmében az az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználó, akinek a földgázellátása 2022. október 1-jei gáznaptól nem biztosított földgázkereskedelmi szerződés vagy az őt 2022. szeptember 30-ai gáznapon ellátó földgázkereskedő üzletszabályzata alapján egyéb módon, átmeneti földgázellátásra jogosult a 2022. november 1-jei gáznap kezdetétől a 2022. december 31-ei gáznap végéig. Az ellátás igénybevételéről a felhasználónak október 18-ig nyilatkoznia kell!!!

 

A rendelet tartalma

 

  • Azon felhasználó, aki a földgázellátásról szóló törvény szerinti nem jogosult egyetemes szolgáltatásra és akinek a földgázellátása 2022. október 1-jei gáznaptól nem biztosított földgázkereskedelmi szerződés vagy az őt 2022. szeptember 30-ai gáznapon ellátó földgázkereskedő üzletszabályzata alapján egyéb módon, átmeneti földgázellátásra jogosult a 2022. november 1-jei gáznap kezdetétől a 2022. december 31-ei gáznap végéig.
  • A földgázellátást a végső földgázmenedékesként kijelölt földgázkereskedő biztosítja.
  • Az ellátás igénybevételéről a felhasználónak október 18-ig nyilatkoznia kell!!! A határidő jogvesztő.
  • A nyilatkozat megtétele a földgázkereskedő által e célra biztosított elektronikus felületen történik a felhasználó e-mail-címének megadásával, ettől eltérő esetben a nyilatkozat érvénytelen. A nyilatkozat megtételére a rendelet hatálybalépését követő második munkanaptól van lehetőség. A nyilatkozattétel fogadásáról a földgázkereskedő elektronikus levélben jelez vissza a felhasználó által megadott e-mail-címre.
  • A 2022. november 1-jei gáznap kezdetével a földgázkereskedő és a nyilatkozatot tett felhasználó között a 2022. december 31-ei gáznap végéig földgáz-kereskedelmi szerződés jön létre a földgázkereskedő által közzétett mintaszerződés szerinti tartalommal.
  • A nyilatkozattételi felület és a mintaszerződés hamarosan elérhető az MVM Next Zrt. online felületén.
  • A földgázkereskedő kereskedőváltást 2022. november 10-ig jelenti be az érintett rendszerüzemeltetőnél, és a rendszerüzemeltető a kereskedőváltással kapcsolatos kötelezettségeit 2022. november 1-jére visszamenőlegesen teljesíti.
  • Földgáz-kereskedelmi szerződés vagy rendszerhasználati szerződés hiánya miatt a földgázelosztási szolgáltatás folytatása nem függeszthető fel, ha a felhasználó a nyilatkozat megtételét a földgázelosztóhoz a visszajelzés bemutatásával, megküldésével igazolta.