Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 15. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Összeomlás szélén a Tungsram, vizsgálja az állam a segítségnyújtást

Csak az állam beavatkozása mentheti meg a Tungsramot az összeomlástól. Márpedig az állam hajlandó lehet rá, hogy segítsen - írja a hvg.hu. Hétfőtől részleges gyárleállások miatt szabadságra küldték a Tungsram érintett dolgozóit, mert a céget megoldhatatlan helyzet elé állították a gazdasági körülmények. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Megerősítette Szijjártó Péter: euróban fizetünk a gázért az oroszoknak

„Mi euróban fizetünk, az euró konvertálását a Gazprombank végzi, és ez az összeg kerül kifizetésre a Gazpromexportnak” – jelentette ki az uniós külügyminiszterek mai luxemburgi tanácskozása utáni élő Facebook-videóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ezzel megerősítve a Portfolio szombati helyzetértelmezését. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

A szén-dioxid-kvótaárak egy éven belül kikényszeríthetik a hidrogénkorszak alapjait

Kezd forróvá válni a talaj a magyar iparvállalatok alatt, ahogy az uniós döntéshozók egyre több eszközzel kényszerítik őket a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére. Bár a 2030-as és 2050-es klímacélok még távolinak tűnhetnek, az ország egyik legnagyobb iparigáz-gyártójának és szolgáltatójának vezérigazgatója szerint elég, ha az uniós döntéshozók a következő kvóta allokációs időszakban, 2024-25-ben csökkentik az ingyenes allokációt, ami önmagában olyan áremelkedést okozna a kvótaárakban, hogy az rentábilissá tenné, a ma még piacilag kevésbé életképes zöld vagy kék hidrogén gyártást, felhasználást. Azonban ahhoz, hogy 3 év múlva át tudja állítani gyártását egy iparvállalat, ahhoz már idén el kéne kezdeni az ehhez szükséges beruházások előkészítését. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Messze Budapest a legolcsóbb az EU-ban

Budapest a földgázt nézve a legolcsóbb, míg a villamos energiát tekintve második legolcsóbb uniós főváros volt márciusban. Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az év végére leszámolnak az orosz eredetű olajjal

A Vitol Group azt tervezi, hogy az év végéig leállítja az orosz eredetű nyersolaj és olajtermékek kereskedelmét – jelentette a cég képviselőjére hivatkozva a Bloomberg, amit a TASZSZ idézett. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az oroszok szerint Európa 5-10 évig nem talál alternatívát az energiahordozóikra

Európa valószínűleg még 5-10 évig nem talál majd "ésszerű alternatívát" az Oroszországból származó olaj- és gázszállításokra, és az európai ipar sorsa a kontinens politikusainak racionalitásától függ - állította Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes az Energetyicseszkaja Polityika című folyóiratban pénteken megjelent cikkében. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Nyár végéig tarthatnak ki a német gázkészletek, ha Oroszország elzárja a csapot

Bár az elmúlt hónapban valamelyest nőttek a német tartalékok, ha az oroszok leállítják a szállításokat, nem tartana sokáig, amíg elfogynának a tartalékok. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..