Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 16. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Magyarország elutasítja az orosz olaj és gáz elleni szankciókat, közben Görögország lefoglalt egy orosz olajtankert

Magyarország nem támogatja az orosz olaj- és gáz elleni uniós szankciókat – ismételte meg a magyar álláspontot Ankarában a török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Az EU hamarosan embargót vezethet be az orosz olajra, a JP Morgan szerint ez az egekbe küldheti az árakat

Az Oroszország elleni szankciók egyre bővülő listájára hamarosan felkerülhet az orosz olaj importjának betiltása, vagyis az olajembargó az EU-ban. Erre vonatkozóan már több EU-s forrás szivárogtatott információkat, és az Európai Bizottság elnöke is megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen intézkedésen. Vagyis a nagy kérdés nem maga az embargó, hanem annak mikéntje és hogyanja. Ettől ugyanis nagymértékben függ, hogy az olaj világpiaci ára hogyan fog reagálni az esetleges intézkedésre. Ha például egy teljes és azonnali embargót hirdet meg az EU, akkor a JP Morgan szerint elképzelhető, hogy 185 dollárt is megüthet a Brent árfolyama, vagyis a mostani szintekről egy több mint 70 százalékos emelkedésre lehet kilátás. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Dánia növeli gáztermelését, jövőre teljesen elvágná magát az orosz gáztól

Dánia 25 százalékkal növeli a gáztermelését az Északi-tengeren, hogy megszüntesse függőségét az orosz energiahordozótól. Dánia azt tervezi, hogy talán már jövőre teljesen felhagy az orosz földgáz vásárlásával - jelentette be dán miniszterelnök egy keddi sajtótájékoztatón. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Egy felmérés szerint a magyaroknak nem kell orosz gáz

A magyarok 78 százaléka egyetért vagy inkább egyetért azzal, hogy Magyarországnak nem szabad függenie más országoktól az energiaigénye miatt, hanem itthon kell megtermelnünk a számunkra szükséges energiát – derül ki abból a friss közvéleménykutatásból, amelyet a Greenpeace megbízásából készített a Policy Solutions elemző intézet és a ZRI Závech Research március utolsó hetében. (Forrás:24.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Küldi a gázt Ukrajnán át a Gazprom

A Gazprom rendszeresen, „normál üzemmódban” szállít gázt az Ukrajnán keresztüli tranzithoz, az április 20-i mennyiség 56 millió köbméter – írja az orosz társaság közlése alapján a RIA Novosztyi. A mennyiség megfelel az európai fogyasztók kérésének. A cikk emlékeztet, hogy a társaság idei Ukrajnán keresztüli tranzitkötelezettsége a szerződés szerint 40 milliárd köbméter, ami napi 109,6 millió köbmétert jelent. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

A piaci árnál is drágábban vettük az orosz gázt februárban

A piaci árnál drágábban vettük az orosz gázt februárban, ez a tendencia maradhat nyáron is, amikor fel kell majd tölteni a tározókat a következő fűtési szezonra – számol a G7. (Forrás: hvg.hu)

Tovább a teljes cikkre..