Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 17. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Tényleg meglépték az oroszok, elzárták a gázcsapot a lengyelek felé

A Gazprom leállította a Jamal-szerződés keretében Lengyelországba irányuló orosz gázszállításokat - jelentette több lap a lengyel médiában korábban. Azóta mindkét érintett fél részéről érkeztek nyilatkozatok, melyek megerősítették a korábbi értesüléseket, vagyis az oroszok holnaptól tényleg elzárják a gázcsapot a lengyelek felé. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Durvulnak az oroszok, Lengyelország után Bulgária felé is elzárják a gázt

Az orosz Gazprom tájékoztatta a Bulgargaz bolgár állami gázvállalatot, hogy szerdától leállítja a gázszállításokat - közölte az energiaügyi minisztérium kedden. A hír néhány órával azután érkezett, hogy a lengyel állami gázvállalat, a PGNiG közölte, hogy holnaptól a Gazprom leállítja a szállításokat. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Oroszország a gázcsapok elzárásával fenyeget más országokat is

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint még több ország felé zárhatják el a gázcsapokat a következő időszakban. Aki nem hajlandó az új rendszerben - rubelben - fizetni, annak nem fogják teljesíteni a gázszállításokat. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Egyre nő a feszültség a gázszállítási ügy miatt 

A tegnapi bejelentések alapján a Gazprom leállítja a Jamal-szerződés keretében Lengyelországba és Bulgáriába irányuló orosz gázszállításokat, ez ma be is következett. Bulgária azt állítja, hogy az áprilisi gázszállításokért már teljes egészében fizetett és ezért a Gazpromot szerződésszegéssel vádolja, míg Varsó szerint a lengyelek "boldogulnak" az orosz gáz nélkül is, és máshonnan is be tudják szerezni a szükséges forrást. Megszólalt az üggyel kapcsolatban a brit miniszterelnök-helyettes is, szerinte Oroszország döntése csak még jobban elszigeteli az országot a nemzetközi színtéren. Ursula von der Leyen pedig úgy fogalmazott, hogy a lépéssel Oroszország "zsarolni" akarja Európát, a Kreml azonban ezt visszautasította. Folyamatosan frissülő cikkünkben tudósítunk a helyzet alakulásáról. (Forrás: portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Hamarosan gyökeres fordulat jöhet a globális olajkeresletben

A közúti közlekedéshez szükséges kőolaj iránt folyamatosan csökkenhet az igény, vagyis a világ hamarosan elérheti az olajkereslet csúcsát. Egy friss jelentés kiszámolta, mikor jöhet el a tetőpont. (Forrás: origo.hu)

Tovább a teljes cikkre..

 

Erős évet zárt az MVM-csoport

Az MVM-csoport 2021-es árbevétele részben a külső hatásoknak köszönhetően 2851 milliárd forintra nőtt, az adózott eredménye pedig 3 milliárddal javult az egy évvel ezelőttihez képest. Közleménye szerint diverzifikált portfóliójának, sokrétű energiatermelő, energiabeszerzési, illetve kereskedelmi tevékenységének köszönhetően az IFRS szerinti EBITDA értéke 2021. év végén elérte a 262 milliárd forintot, ami 58 milliárddal több, mint 2020-ban. (Forrás: vg.hu)

Tovább a teljes cikkre..