Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Szárnyalnak a német energiaszolgáltatók

Raliznak a német energiaszolgáltatók, az RWE és az E.On részvényei 2008 óta nem látott mértékben kerültek feljebb napközben, miután a stresszteszte eredménye szerint a vállalatoknak nincs szüksége további forrásokra az atomerőművek leszereléséhez. 

Délelőtt 2008 óta nem látott mértékben került feljebb a két nagy német energiaszolgáltató, az RWE és az E.On, előbbi árfolyama 11, utóbbi részvényárfolyama 8 százalékkal emelkedik jelenleg.

A részvényeket azt követően kezdték zsákolni a befektetők, hogy közzétették a németországi atomerőműveket üzemeltető 4 céggel (RWE, E.On, EnBW, Vattenfall) kapcsolatban végzett stresszteszt eredményét, mely szerint a 4 vállalatnak nincs szüksége pótlólagos forrásokra az atomerőművek leszereléséhez.

Az elmúlt hetekben jelentős eladói nyomás alá kerültek a tőzsdén kereskedett két cégnek, az RWE-nek és az E.Onnak a részvényei, miután egyes hírek szerint a négy, németországi atomerőműveket üzemeltető vállalat által eddig megképzett 38,3 milliárd euró nem lesz elég az erőművek leszereléséhez, további mintegy 30 milliárd euróra lehet szükségük többek között a kiégett üzemanyagok megfelelő módon történő tárolására.

A német kormány a fukusimai katasztrófát követően, 2011-ben döntött az ország atomerőműveinek legkésőbb 2022-re történő leállításáról. A döntés nemcsak az atomerőművek leszerelési költségein keresztül érinti negatívan az említett cégeket, hanem az energiamixben a megújulók arányának jelentős növekedésén keresztül is. A megújulók ugyanis jelentős szerepet játszottak abban, hogy a nagykereskedelmi árak jelentősen estek az elmúlt időszakban, ellehetetlenítve számos hagyományos erőmű üzemeltetését.