Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

SOURCING MANASLU EXPEDÍCIÓ - 2015 Klein Dávid sikeres egyszemélyes csúcstámadása oxigén palack nélkül

Budapest, 2015.10.19. – Klein Dávid magashegyi expedíciós hegymászó a napokban tért vissza Budapestre a Himalájából, ahol oxigén palack és teherhódók segítsége nélkül hódította meg a 8156 méteres Manaslu csúcsot. A kiemelkedő sportteljesítményt igen rövid idő, 44 nap alatt sikerült teljesítenie, második magyar hegymászóként felérve a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsára. A Sourcing Manaslu expedíción Klein Dávid teljesen egyedül mászott, a csúcstámadást nehezítette a lavinaveszély, valamint a folyamatos havazás. 

Szentpétery Arnold a Sourcing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: „A Manaslu meghódítása és Klein Dávid hitvallása a tiszta mászással megegyezett cégünk üzeti mottójával, ezért is támogattuk az expedíciót. Független beszerzési szakértő szervezetként a partnereink számára időt, pénzt, és energia megtakarítást hozunk sportszerű versenyeztetéssel.”

Klein Dávid kiemelte: „Fontos a hegy és a természet tisztelete, jó érzés, hogy vannak vállakozások akik magukénak tudják érezni ezt a sokszor veszélyes és bizonytalan kimenetelű sportot, és találnak kapcsolódási pontot. A Himalája sok magashegyi expedíciós hegymászót vonz, számomra egy régi álom beteljesülése volt a Manaslu meghódítása.”

A Himalája Manaslu csúcsa nem számít kifejezetten technikás terepnek a hegymászók körében, azonban számos veszélyes helyzet állhat elő elsősorban a lavinák, a jeges talaj és csapadékos időjárás miatt. A csúcsot először 1956-ban mászták meg, magyarok elsőként 2009-ben jutottak fel rá. Oxigén palack nélkül mindössze eddig háromszázan tudták teljesíteni ezt a távot, ennek nehézségét jól mutaja, hogy ugyanezt az Everesten hatezren tették meg. A Sourcing Manaslu expedíció augusztus 31-én vette kezdetét budapesti indulással, a csúcsot nepáli idő szerint október 1-jén reggel 6:25 perckor érte el Klein Dávid.

Az egyszemélyes expedíciót a megashegyi alpinista úgy tervezte meg, hogy minél kevesebb teherrel kelljen mozognia, ezzel is növelve az esélyeit a sikeres mászásnak. Az alaptábor után 4 tábort használt a csúcstámadásig, mindegyik sátorhelyet saját maga éptette ki, és látta el készletekkel. Ezek között voltak például a nélkülözhetetlen gáz palackokok, amik a hóból történő víz felolvasztásához szükségesek, a megfelelő folyadékpótlás biztosításához. Számos akklimatizációs kör után a csúcstámadás indítására néhány napot várni kellett a havas időjárás miatt, több hegymászó, akik szintén a Manaslun tartózkodtak fel is adták a mászást a bizonytalan kimenetelű idő miatt. Klein Dávid -oxigén palack nélkül - végül a 4800 méter magasan található négyes táborból indulva, hat óra alatt érte el október 1-jén a 8156 méteres főcsúcsot. A tiszta (oxigén palack nélküli) mászás során a fizikai megterhelésen túl az oxigén hiányos állapottal is meg kell kűzdeniük az expedíciós sportolóknak, ebben az állapotban nehézkesebb a mozgás, és a gondolkodás is. Sokan viszont azt vallják- köztük Klein Dávid is- hogy ezzel a technikával nehezebb és veszélyesebb mászni, de nem szennyezik a környeztet az üres palackok hátrahagyásával. 

A Sourcing Manaslu expedíció akkor volt befejezettnek és sikeresnek tekinthető, amikor Klein Dávid a csúcsot elhagyva szerencsésen leereszkedett a hegyről, és elérte az alaptábort. A levonulás a Manaslu keleti ágán összesen  öt napot vett igénybe, a hegyen, az alaptábor felett aktivitással eltöltött napok száma pontosan két hétnek felelt meg. A Sourcing Manaslu expedíció és az újabb kiemelkedő magyar sportsiker a Sourcing Hungary Kft. támogatásával valósult meg. 

 

További információ az expedícióró, vagy egyéni interjú az alábbi elérhetőségeken kérhető:

 

Sourcing Hungary Kft.

Pacza Mónika, Mobil: +36-70-314-5792, Email: mpacza@sourcing.hu