Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. - földgáz energia közbeszerzés

Társaságunk  több, mint  24 milliárd forintos beszerzési összértékben szervezett állami beszerzéseket földgáz energia és villamos energia témakörben, ahol összesen  350 fogyasztó számára több, mint  4000 fogyasztási helyen  3,5 milliárd forintos megtakarítást értünk el, ezzel hozzájárulva az állami költségvetésből gazdálkodó szervezetek eredményesebb működéséhez. Az általunk szervezett közbeszerzési eljárások kiemelt sikerként kezelhető, hiszen 100%-ban sikeres eljárásokat vezényeltünk le, amíg a közbeszerzési piacon minden harmadik energia közbeszerzési eljárást érvénytelenítenek, támadnak, vagy ajánlat hiányában sikertelenül záródnak. Szakértőink számos állami költségvetésből gazdálkodó szervezet számára támogattak szabad piaci energia beszerzést. Az alábbi esettanulmányban a BVK Holding Budapest Városüzemeltetési Központ Zrt. számára lebonyolított közbeszerzési eljárás mentén bemutatjuk az eljárás munkafázisait, lebonyolításának folyamatát, eredményeit.

2012 májusában jelentős sikerrel zárult a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. földgáz energia beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárása az összesen hét tagot számláló csoport számára. A beszerzést lebonyolító Sourcing Hungary Kft. által szervezett földgáz energia közbeszerzésbe az együttes fellépésből származó előnyök és alacsonyabb ár reményében a Városüzemeltetési Központ következő intézményei csatlakoztak:

 

 • BGYH Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
 • BKSZT Budapesti Szennyvíztisztítási Kft.
 • BTI Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.
 • FKF Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
 • FŐKERT Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.
 • FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.
 • FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.

A jelenlegi kereskedelmi szerződéseik átlagárához a közbeszerzési eljárás a 20 m3/h feletti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek esetén mintegy 135 millió forintos (20,11%) megtakarítással zárult a BVK Holding számára, ami átlagosan 27,06 Ft/m3 megtakarítást jelent. A 20 m3/h alatti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek esetén 3 millió forintos (9,65%) megtakarítás realizálódott, ami átlagosan köbméterenként 12,72 Ft megtakarítást jelent.

A két részt összesítve a közbeszerzési eljárás 138 millió forintos megtakarítással zárult a BVK holding Zrt. számára. A közbeszerzési eljárás 673.419.024 forintos beszerzési értéket képviselt.

Tények, eredmények

Részteljesítések száma: 2

 • Versenyeztetett mennyiség: 3.996.033 m3 (+ 50 %) és 245.033 m3
 • Versenyeztetett időszak: 12 hónap
 • Beszerzési érték: 673.419.024 Ft.
 • Elért megtakarítás az aktuális árakhoz képest (20m3/h feletti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek): 135.149.734 Ft (20,11%)
 • Elért megtakarítás az aktuális árakhoz képest (20m3/h vagy az alatti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek): 3.116.649 Ft (9,65%)
 • Fajlagos megtakarítás (20m3/h feletti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek): 27,06 Ft/m3
 • Fajlagos megtakarítás (20m3/h vagy az alatti lekötött teljesítményű fogyasztási helyek): 12,72 Ft/m3
 • Intézmények száma: 7
 • Fogyasztási helyek száma: 33 + 41
 • Pályázók száma: 5 földgáz energia kereskedő
 • Pénznem: HUF

Szervező

Sourcing Hungary Kft.
A Sourcing Hungary Kft. beszerzésekre szakosodott független beszerzési szakértő szervezet, amely a piacon elérhető módszerek, technikák, eszközök és piaci információk birtokában partnerei számára megtakarításokat érj el, továbbá a közép- és nagyvállalatok számára támogatást biztosít a beszerzési folyamatok racionalizálásában, automatizálásában és a költségek optimalizálásában. A cég az elmúlt négy évben több mint 1500 vállalat és intézmény megbízásából 2105 beszerzési projekt esetében bonyolított le ajánlatkéréseket és tendereket különböző beszerzési szegmensekben mintegy 144 milliárd forintos beszerzési értékben. Energia beszerzés témakörében 3000 GWh villamos energia és 760 millió m3 földgáz mennyiség került pályáztatásra. A társaság által szervezett Magyar Energia Beszerzési Közösség keretében a csoportos energia beszerzések előnyeit élvezhetik a csatlakozók, fogyasztók.

Elektronikus árlejtés – A siker záloga a versenyeztetésben (földgáz energia)

A Sourcing Hungary gyakorlatának megfelelően az elektronikus árlejtés is helyet kapott az eljárásban, ezzel biztosítva a legjobb eredményeket. Az árlejtést megelőzően a kereskedők megkapták a bejelentkezéshez szükséges felhasználói jogosultságokat és oktatást, amelynek keretében egy próba aukción vettek részt. A felkészülést követően az előre meghatározott időpontban az elektronikus aukció 30 perces időtartamra lett kiírva automatikus meghosszabbítási lehetőséggel (amennyiben a vége előtt 5 perccel érkezik licit, az aukció automatikusan hosszabbodik). A valós időtartamú ajánlatkérés során az 5 pályázó 149 ajánlatot tett. A nyertes ajánlatot a Fővárosi Gázművek Zrt. tette. Az éles verseny eredményeképpen az aktuális kereskedelmi szerződéseik átlagárához képest az első rész tekintetében 20,11%-os megtakarítás realizálódott, ami az ajánlatkérők számára 135.149.734 forintos megtakarítást jelentett, a második rész tekintetében 9,65%-os megtakarítás realizálódott, ami az ajánlatkérők számára 3.116.649 forintos megtakarítást jelentett. Az elektronikus tender technikai hátterét a Sourcing stratégiai partnere az eeeBid Kft. biztosította.

Eljárási cselekmény - BVK Holding Zrt. - Gázbeszerzés / Árlejtés