Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

13 millió forint feletti megtakarítás a Fővárosi Törvényszék földgáz energia beszerzésében

2012. októberében remek eredménnyel zárult a Fővárosi Törvényszék földgáz energia beszerzése céljából indított közbeszerzési eljárása. A Sourcing Hungary Kft. által lefolytatott eljárás aktuális áron kalkulálva 99 millió forintos beszerzési értéket képviselt. Az elektronikus árlejtéssel támogatott közbeszerzési eljárás eredményeként több, mint 13 millió forintos megtakarítást sikerült elérni, amely 13,78 %-os megtakarítást jelent a Fővárosi Törvényszék számára. Ez a korábbiakhoz képest fajlagosan 23,38 Ft/m3árcsökkenést jelent.

Tények, eredmények

  • Versenyeztetett mennyiség: 585.150 m3
  • Versenyeztetett időszak: 19 hónap
  • Beszerzési érték a nyertes áron kalkulálva: 85.630.851 Ft
  • Elért megtakarítás az aktuális árhoz képest: 13.680.807 Ft (13,78%)
  • Fajlagos megtakarítás: 23,38 Ft/m3
  • Fogyasztási helyek száma: 6 db
  • Pályázók száma: 4 földgáz energia kereskedő
  • Ajánlatok száma 4 + 215
  • Pénznem: HUF

Szervező

Sourcing Hungary Kft.
A Sourcing Hungary Kft. beszerzésekre szakosodott független beszerzési szakértő szervezet, amely a piacon elérhető módszerek, technikák, eszközök és piaci információk birtokában partnerei számára megtakarításokat ér el, továbbá a közép- és nagyvállalatok számára támogatást biztosít a beszerzési folyamatok racionalizálásában, automatizálásában és a költségek optimalizálásában. A cég az elmúlt négy évben több, mint 1800 vállalat és intézmény megbízásából 2425 beszerzési projekt esetében bonyolított le ajánlatkéréseket és tendereket különböző beszerzési szegmensekben mintegy 170 milliárd forintos beszerzési értékben. Energia beszerzés témakörében 3060 GWh villamos energia és 918 millió m3 földgáz mennyiség került pályáztatásra. A társaság által szervezett Magyar Energia Beszerzési Közösség keretében a csoportos energia beszerzések előnyeit élvezhetik a csatlakozók, fogyasztók.

Elektronikus árlejtés – A siker záloga a versenyeztetésben

A Sourcing Hungary Kft. gyakorlatának megfelelően az elektronikus árlejtés is helyet kapott az eljárásban, ezzel biztosítva a legjobb eredményt. Az árlejtést megelőzően a kereskedők megkapták a bejelentkezéshez szükséges felhasználói jogosultságokat és oktatást, amelynek keretében egy próba aukción vettek részt. A felkészülést követően az előre meghatározott időpontban az elektronikus aukció ½ órás időtartamra lett kiírva automatikus meghosszabbítási lehetőséggel (amennyiben a vége előtt 5 perccel érkezik licit, az aukció automatikusan meghosszabbodik). A valós idejű ajánlatkérés során a 4 pályázó 215 ajánlatot tett, így a tender többszöri meghosszabbítást követően 350 perc alatt zárult le.

A földgáz energia beszerzésére irányuló eljárásban a nyertes ajánlatot a JAS Budapest Zrt. tette.

Az éles verseny eredményeképpen az aktuális árhoz képest 13,78 %-os megtakarítás realizálódott a beszerzésben, ami a Fővárosi Törvényszék számára 13,6 millió forint feletti megtakarítást jelent.

Földgáz energia elektronikus árlejtés: